logo F1online.sk

Villeneuve nechápe Hamiltonove zaváhania: Je toho omnoho viac, ako sme boli zvyknutí

Lewis Hamilton nedobrzdil, reštart VC Azerbajdžanu 2021
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király8. 6. 2021

Vo vedení šampionátov sú aktuálne Max Verstappen a Red Bull Racing, pričom podľa Jacquesa Villeneuva si tieto pozície zaslúžia. V doterajšom priebehu sezóny totiž spravili menej chýb, ako ich súperi z Mercedesu.

„Zaslúžia si to,“ povedal majster sveta z roku 1997 pre RaceFans. „Ak sa na to pozriete, tak jediné chyby, ktoré Max v tomto roku spravil, prišli v Bahrajne, kde obiehal mimo trate a skončil druhý, nie prvý. No a potom v Portugalsku, kde vyšiel mimo trate a prišiel tak o jeden bod za najrýchlejšie kolo. To je všetko.“

Hamilton sa dopustil dvoch vážnych chýb. Tá prvá v Imole ho napokon nevyšla draho, pretože mu pomohli okolnosti a skončil druhý. V Baku však po chybe prišiel o všetky body. No a teoreticky by sme tu mohli prirátať aj Monako, kde nebol vo svojej koži a bol slabší ako Valtteri Bottas. Je toho omnoho viac, ako sme u Lewisa boli zvyknutí.

„V Imole mal šťastie, pretože nemal získať body a mal sa motať už len niekde vzadu. Ale dostal sa z toho a skončil druhý – pomohli mu červené vlajky, ktoré prišli v správny čas. Urobil však obrovskú chybu. A aj počas tohto posledného víkendu to bola veľká chyba. Obrovská chyba. A v Monaku nejazdil dobre, výrazne strácal aj na svojho kolegu.“

Zlepšiť sa pritom musí aj Valtteri Bottas. „Ten na tom vôbec nie je dobre. V Imole jazdil niekde vzadu a aj tentoraz jazdil len vzadu. Pérez mal ťažký začiatok sezóny, ale celkovo bol lepší ako Bottas. Všetko je teda normálne a je dobré, že Red Bull v majstrovstvách vedie,“ dodal Jacques Villeneuve.

Súvisiace články