logo F1online.sk

Vettel rozdáva úsmevy: Už sa neviem dočkať až si s chlapcami dáme pár drinkov

Sebastian Vettel s Aston Martinom
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 6. 2021

Sebastian Vettel na Veľkej cene Azerbajdžanu predviedol, že tohto prefíkaného lišiaka neradno odpisovať. Po nie práve vydarenom začiatku sezóny a nie práve vydarenej sobotnej kvalifikácii, prepol so svojim tímom v nedeľu do útočného módu a poskočil z jedenásteho na druhé miesto. Prvé pódium od minuloročnej Veľkej ceny Turecka a najlepší výsledok od Veľkej ceny Mexika 2019 pochopiteľne vyčaroval na tvári štvornásobného šampióna široký úsmev.

Základy pre tento úspech položil Vettel v prvom stinte. Na najmäkšej sade pneumatík vydržal omnoho dlhšie než konkurencia. Kým ostatní sa pri prvom reštarte trápili, Sebastianove pneumatiky boli ešte stále v dobrom stave. Podarilo sa mu tak prekonať Leclerca i Gaslyho pred ním. Druhý reštart už bol „len“ o odrazení prípadných útokov mladších konkurentov. To sa aj podarilo a tak si Sebastian odváža z Baku nádherné druhé miesto.

„Ak mám byť úprimný, tak som nemal veľké oči, celý víkend som sa však cítil dobre,“ povedal po pretekoch Sebastian Vettel. „Vedel som, že dnes môžeme získať nejaké body, ale druhé miesto som teda nečakal. Boli to z našej strany skutočne skvelé preteky.“

Sebastian tak potvrdil stúpajúci trend výkonnosti, nielen svojej, ale aj svojho tímu. Po skvelom piatom mieste z Veľkej ceny Monaka si v Baku ešte polepšil. Síce to po sobote (Seb skončil v kvalifikácii jedenásty) na žiadny zázrak nevyzeralo, avšak pretekové tempo monopostu AMR21 bolo skutočne veľmi dobré, čo do svojho vypadnutia potvrdzoval aj Lance Stroll.

„Je to pre nás skvelý výsledok. Mali sme veľmi náročný štart do sezóny. Po veľmi dobrej minulej sezóne boli naše očakávania o trochu vyššie. Už sa neviem dočkať až si s chlapcami dáme pár drinkov,“ povedal štvornásobný šampión.

„Vždy je to pekné, keď prídete do nového tímu a podarí sa vám dobrý výsledok. Som šťastný za náš tím, bol to náročný začiatok, takže tieto preteky nám vyčarili na tvárach široké úsmevy nielen tu, ale aj doma v továrni. Ako som povedal, od začiatku roka sme očakávali viac a tento výsledok je skvelý. Verím, že toto momentum z posledných dvoch pretekov, nám pomôže do tých ďalších a budeme pravidelne bojovať o body,“ povedal Vettel.

Súvisiace články