logo F1online.sk

Wolff o Hornerovi: Tárajko, ktorý chce byť pred kamerami

Christian Horner a Toto Wolff
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala6. 6. 2021

Slovná pletka medzi Christianom Hornerom a Totom Wolffom sa v Azerbajdžane istotne skončiť nemôže, práve na okruhu v Baku totižto zadné krídla budia najväčšie emócie. Potom, čo Horner opätovne bránil svoj tím a ukazoval prstom na predné krídlo svojho súpera, ktorý by “mal držať jazyk za zubami”, reaguje i Toto Wolff.

Christiana Hornera sa na zadné krídlo jeho tímu spytovali reportéri Sky Sports v piatok. Toto Wolff totižto po pretekoch v Monaku jasne odkázal, že ak Red Bull nasadí flexibilné krídlo a FIA nezakročí, tak celý spor môže byť “veľmi škaredý” a rozhodne ho až Medzinárodný odvolací súd FIA.

“Myslím si, že keby som bol Totom a mal na aute také predné krídlo, ako majú oni, tak by som držal jazyk za zubami,” vyhlásil v piatok Christian Horner narážajúc na to, že podobne ako zadné krídlo Red Bullu sa ohýba aj predne krídlo strieborných šípov. Vraj sa máme pozerať na auto ako celok a keď už ideme zakazovať akékoľvek pohyby aerodynamických prvkov, tak by to malo platiť bez výnimky.

Toto Wolff sa pred novinárov postavil opäť v sobotu a tí mu ochotne pripomenuli slová Christiana Hornera. “Christian je taký tárajko, ktorý chce byť pred kamerami,” zareagoval 46-ročný Viedenčan pred kvalifikáciou, teda v čase, keď bol ešte Red Bull jasne pred Mercedesom. “Je ľahké byť takýto hustý, keď ste na čele výsledkov, no treba byť aj trochu skromnejší.”

Ďalšiu epizódu môžeme zrejme očakávať po pretekoch. Všetko bude závisieť od toho, kto dnešnú veľkú cenu vyhrá a či sa Mercedes rozhodne protestovať. V Mercedese vraj tvrdia, že zadné krídlo Red Bullu sa stále prehýba, hoci podľa FIA by to už malo byť v akceptovateľných medziach.

Max Verstappen a Lewis Hamilton medzitým prišli s riešením celej mediálnej prestrelky medzi Wolffom a Hornerom. “Mali by sme ich oboch postaviť do ringu,” žartoval na pokvalifikačnej tlačovke Lewis Hamilton. Verstappen sa hneď pripojil: “Áno, no myslím si, že problémom by boli váhové kategórie. Výška, dosah… Ja som za ten ring, aj vo Formule 1 by to mohlo byť namiesto trestov. To by bolo skvelé!”

Následne pokračovali už serióznejšie. Verstappen uviedol, že nepovažuje takúto slovnú výmenu za zlú: “Toto je Formula 1, v hre je veľa a všetci chcú vyhrať. Myslím si, že je to prirodzené. A ľudia si to radi prečítajú, no nie? Trochu nám to tu rozpália!”

Lewis Hamilton doplnil: “Myslím si, že tu máme dvoch špičkových lídrov tímov. Obaja veľkým dielom prispeli k úspechom svojich stajní a sú to skvelí vodcovia. Toto je boj muža proti mužovi, pretože to má taký charakter. Ja sa však radšej prejavím na trati.”

Súvisiace články