logo F1online.sk

Berger: F1 potrebuje súboj Wolff vs. Marko

Helmut Marko
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala4. 6. 2021

Mediálna prestrelka medzi Red Bullom a Mercedesom sa ešte ani zďaleka neskončila. Spolu s tým, ako sa budú vyhrocovať súboje Maxa Verstappena s Lewisom Hamiltonom na trati, sa budú vyostrovať i jazyky vedenia oboch stajní. Podľa Gerharda Bergera je to však len a len dobré.

Helmut Marko sa nikdy nenechá dvakrát núkať, aby sa mohol pustiť do útočného výpadu smerom k Totovi Wolffovi a Mercedesu. A dokonca aj sám šéf strieborných šípov uznáva, že Red Bull vytvára v jeho tíme “obrovský interný tlak”.

Nič však nie je čierno-biele a podľa slov Tota Wolffa útoky zo strany Red Bullu či priamo Helmuta Marka jeho tím v skutočnosti posilňujú. “Je to pre nás aj výhoda. Niki Lauda vždy zvykol hovoriť, že Helmut je našou najväčšou zbraňou,” zaškeril sa. “Hovorieval, že každý útok z druhej strany nás ako tím len posilňuje.”

Takéto vzájomné výmeny a podpichovanie je podľa bývalého pilota Ferrari či McLarenu Gerharda Bergera pre Formulu 1 prospešné. “Je to skvelé. Toto je presne to, čo Formula 1 potrebuje. Šport potrebuje aj takéto príbehy, potrebuje chlapcov ako oni.”

“Helmut Marko je svojský, má svoje ostré hrany, ale tiež odhodlanie, silu, spôsob, akým svoj tím v jeho veku posúva vpred a chodí na všetky veľké ceny,” vyzdvihol Markove kvality 61-ročný krajan.

Dobrým slovom však neobišiel ani svojho druhého krajana Wolffa. “Niki mu na začiatku určite veľmi pomohol, ale teraz už treba uznať, že Toto je výnimočný manažér, ktorý je špičkou v každej oblasti Formuly 1.”

O titule sa však nebude rozhodovať pred mikrofónmi a kamerami, ale na trati. Čo hovorí na aktuálnu formu Red Bullu Berger, bývalý polovičný majiteľ béčkového Toro Rosso?

“Max je veľmi dobrý, je veľmi silný, len sa pozrite na to, ako pri ňom vyzerajú jeho kolegovia. Red Bull postavil rýchle auto, ale momentálne nie je dostatočné rýchle na to, aby ich stratégie vždy perfektne zafungovali. Mercedes má stále miernu výhodu,” vyhodnotil nakoniec.

Súvisiace články