logo F1online.sk

Vettel si myslí, že boj o titul Verstappena upokojí

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala4. 6. 2021

Max Verstappen a jeho majstrovský súboj s Lewisom Hamiltonom podnietil mnoho diskusií na tému, či mladý Holanďan ustojí obrovský tlak spojený s bojom o titul. Niektorí poukazujú na to, že Verstappen s niečím takým ešte nemá skúsenosti, iní zas argumentujú, že ani Lewis Hamilton sa v posledných rokoch na svoje tituly veľmi nenadrel. Ďalší pohľad pridal i Sebastian Vettel, podľa ktorého môže tento boj s Hamiltonom Verstappena práveže upokojiť.

Red Bull a Max Verstappen už patria medzi veličiny Formuly 1, ktoré sa i v posledných sezónach ukazovali na popredných priečkach, hoci zatiaľ nikdy nie stabilne na úplnom čele. Viackrát sme tak u Maxa Verstappena badali obrovskú frustráciu z toho, že sa so svojím autom nedokáže súperom z Mercedesu priblížiť, nech robí, čo robí.

Teraz je však situácia iná a Lewis Hamilton dokonca prišiel o pozíciu lídra šampionátu. A hoci podľa Vettela prísť o líderstvo “v tejto fáze šampionátu veľmi nezaváži”, získať ho je veľmi pozitívnym znakom. “Myslím si, že ak ste v tom súboji, tak to je tá hlavná vec, ktorá vás upokojuje.”

“Viete, že máte dobré auto, máte okolo seba dobrý tím a viete to dotiahnuť do konca. Samozrejme, ak ste vpredu, tak sa musíte postarať o to, aby ste končili pred tými, ktorí sú v šampionáte za vami, a postupne naťahovali ten náskok. Ako som však povedal, ešte je veľmi skoro, máme za sebou len päť pretekov a veľa toho pred sebou,” skonštatoval Nemec. “Dôležité však je, že ste v tom súboji.”

V boji o titul už dlho nefiguroval Sebastian Vettel a v najbližšom čase sa to zrejme ani nezmení. Sezóna 2021 je pre Aston Martin skôr rozbehovou a výkony nie sú také, aké by si Lawrence Stroll želal. Svetlo na konci tunela sa objavilo v Monaku, kde si Sebastian Vettel pripísal piate miesto.

Vettel nechcel predbiehať, problémy stajne vraj ešte nie sú nutne zažehnané. “Všetko bude závisieť od toho, čo bude nasledovať. Je to na nás, ale určite sme mali dobrý víkend. Obe autá skončili v prvej desiatke, zabodovali, takže bol to pozitívny víkend.”

“Svojím spôsobom je to tu podobné,” pokračoval už narážajúc na okruh v Baku. “Je to mestský okruh, ale oveľa rýchlejší, je tu oveľa viac roviniek. Uvidíme, ako sa nám tu bude dariť, ale myslím si, že sa do toho spolu s tímom a autom dostávame.”

“Chvíľu nám to trvalo, ale na druhej strane je fér povedať, že v strede poľa sa bojuje veľmi tvrdo. Aj drobné veci vedia rozhodnúť, čo sme videli v Monaku. Musíme v tom pokračovať a uvidíme, ako dopadnú ďalšie preteky,” dodal.