logo F1online.sk

Abiteboul o testoch na Red Bull Ringu: Prišlo aj niekoľko správ od Helmuta Marka

Cyril Abiteboul
© Renault Sport F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 7. 2020

Nedávne testy tímu Renault na rakúskom Red Bull Ringu trochu vyviedli z rovnováhy Helmuta Marka. Ten o rokovaniach medzi zástupcami okruhu a Renaultom nebol informovaný a dozvedel sa o tom až keď bolo všetko uzavreté. Okolnosti boli trochu zvláštne a nečudo, že Marko bol kvôli tomu poriadne ironický.

Okruh Red Bull Ring, tím Red Bull a prestížny výrobca energetických nápojov totiž spadajú pod rovnakých vlastníkov. Pre Marka tak bolo nepochopiteľné, ako sa Renaultu po tom všetkom podarilo vybaviť dvojdňové súkromné testy so starým monopostom. Do médií ironicky označil počínanie Red Bullu ako „veľkorysé gesto“. Renault tak dostal výbornú príležitosť, ako pripraviť tím i svojich pilotov na nasledujúce dva týždne v Štajersku.

„Ako veľmi boli tieto testy užitočné uvidíme až v sobotu,“ povedal boss Renaultu Cyril Abiteboul pre francúzsky Canal Plus, na ktorý odkazuje portál Grandpx.news. „Ak bude v sobotu mokro, potom to bude ešte dvakrát užitočnejšie.“

„Dostal som kvôli tomu od Helmuta Marka dokonca aj nejaké textové správy, ktoré od neho vždy rád dostanem. Zjavne o tom nebol informovaný, čo ma trochu pobavilo,“ uškrnul sa Abiteboul.

„Nerobili sme to však pre to, aby sme ich naštvali, ale pre našich pilotov. Každý z nich mohol odjazdiť okolo 120 až 130 kôl, čo im pomohlo znovu získať trochu pevnej pôdy pod nohami. A aj keď bolo auto staré dva roky, možno našli aj nejaké triky ako sa pohrať s nastavením.“

„Možno nám to ušetrilo nejaký čas, najmä keď bude v piatok pršať,“ uzavrel Abiteboul.