logo F1online.skF1online.sk

Toto Wolff: Ferrari nám takisto pomáhalo s Bottasovým kolesom v Monaku

Toto Wolff
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko26. 5. 2021

Problémová zastávka v boxoch Valtteriho Bottasa na uplynulej veľkej cene v Monaku sa stala predmetom mnohých diskusií. Zaseknuté koleso na monoposte Mercedes vyústilo v odstúpenie fínskeho pilota z pretekov. Svoj pohľad na vzniknutú situáciu priniesol aj šéf tímu Mercedes, Toto Wolff.

Zbrúsená matica, ako ju nazval James Allison z Mercedesu, bola hlavnou príčinou problému s pravým predným kolesom Valtteriho Bottasa. Koleso tak ostalo na monoposte a tím ho bude musieť odstrániť až v továrni. Ako sme sa však dozvedeli po skončení podujatia, pomoc ponúklo dokonca aj konkurenčné Ferrari.

Šéf a spolumajiteľ tímu Mercedes, Toto Wolff, povedal pre Motorbox:„Pištoľ úplne zbrúsila maticu kolesa. Nikdy som nič také nevidel. Nič z toho nezostalo. Valtteri nám povedal, že videl, ako odlietajú kovové hobliny.“

„Pneumatika je stále na aute. Ferrari nám takisto pomohlo s nejakou tou ťažkou technikou,“ prezradil 49-ročný Rakúšan.

Pokiaľ ide o to, že pištoľ na výmenu pneumatík nebola k matici pritiahnutá správne, Wolff odpovedal pre nemecký portál Auto Motor und Sport: „Valtteri zastavil trochu skôr.“

„To znamenalo, že mechanik musel použiť tlak pod uhlom. Tento zvláštny uhol poškodil maticu kolesa a nemohli sme ho zložiť,“ uzavrel Toto Wolff.

Súvisiace články

Diskusia