logo F1online.sk

Leclerc chcel s prevodovkou riskovať, tá nakoniec nemusí byť príčinou blamáže Ferrari

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 5. 2021

Charles Leclerc doplatil na svoju sobotnú chybu, ktorá ho nakoniec nestála len pole position, ale aj celé preteky. Po výjazde z garáže Ferrari zistilo, že monopost domáceho miláčika nie je v poriadku, kvôli čomu nemohol odštartovať do pretekov. Teraz musí tím z Maranella svojim fanúšikom i svetu všetko vysvetliť.

Tesne po štarte pretekov sa monacký pretekár pobral pred mikrofóny médií. Podľa jeho slov Ferrari stále preveruje, v čom bol vlastne problém, pretože ten vraj nemusel byť v prevodovke.

„Nemám slov, som smutný,“ povedal Leclerc.„Už som sa trochu upokojil, ale v aute so mnou lomcovali emócie. Nedokončiť preteky je vždy ťažké, no ja som dnes ani nevyštartoval. Je ťažké to prehltnúť. Naši mechanici urobili všetko čo mohli, odovzdali zo seba maximum.“

Leclerc tiež médiám povedal, že aj keby mu Ferrari výmenu prevodovky ponúklo, on by ju odmietol. Povedal, že aj keby mal len 20-percentnú šancu preteky dokončiť s touto, rozhodol by sa riskovať.

„Akonáhle som pocítil problém, povedal som, že je to prevodovka. Teraz sa však zdá, že to nešlo od prevodovky. Mohlo by to byť niečo iné, ale stále to preverujeme,“ povedal domáci pretekár, ktorý však má jasno v tom, že tento problém je dôsledkom sobotnej nehody.

„Som si celkom istý, že je to dôsledok mojej nehody, len musíme zistiť, čo presne to bolo. Zdá sa, že to neprichádzalo od prevodovky, ale odniekiaľ z ľavej zadnej strany, sobotný náraz bol na pravú stranu. Všetko zistíme po prešetrení toho, čo sa stalo.“

„Nálada v garáži bola veľmi, veľmi pochmúrna. Na tento pocit si však už nejako zvykám, bohužiaľ. Nikdy som tu v Monaku preteky nedokončil. V tomto roku som ani neodštartoval. Je ťažké sa s tým vyrovnať,“ povedal Leclerc smutne.

„Je mi ľúto môjho tímu. Mechanici včera odviedli skvelú robotu, všetko skontrolovali a dnes ráno sa všetci tešili, pretože všetko vyzeralo byť v poriadku. Nakoniec sa stalo toto. Je to škoda pre celý tím,“ dodal.

Súvisiace články