logo F1online.sk

Vettelov malý monacký zázrak: Zaúradoval adrenalín i trať

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala22. 5. 2021

Sebastian Vettel a Lewis Hamilton budú v nedeľu štartovať z rovnakého radu. To, čo Hamilton označil po kvalifikácii za katastrofu, môže Sebastian Vettel nazvať malým zázrakom. Nie len preto, že sa prebojoval do Q3, ale i preto, že sa ešte v noci necítil zdravotne v poriadku.

Hamilton s Vettelom štartovali v rovnakom rade naposledy pred dvoma rokmi, odvtedy by Nemec potreboval ďalekohľad, aby dovidel na svojho niekdajšieho najväčšieho rivala v padoku. To sa nezmenilo ani s prestupom do Aston Martinu.

Monako je však špecifické aj po tejto stránke. Vettel si nakoniec na konto pripísal kolo na úrovni 1:11,419, čím na pole position stratil viac ako jednu sekundu, no na Hamiltona len tri desatiny.

Nechýbalo však veľa a nemusel sa dostať ani do Q2. Nemec sa totižto v Q1 rozhodol ušetriť si na Q3 extra zmes mäkkých pneumatík.

Nemcovi tak nebolo všetko jedno, keď sa Júki Cunoda, Fernando Alonso aj Nicholas Latifi vybrali na trať na nových gumách. “Bol som trochu nervózny,” priznal Sebastian Vettel. Nakoniec však trojica pohorela a Vettel o necelé dve stotiny preliezol do Q2.

“V Q1 to bolo tesné, ale fakt som chcel tú druhú sadu pneumatík ušetriť na Q3. To nám napokon nepomohlo, ale chcel som ich. Môžeme byť spokojní, dostali sme sa do Q3 a štartujeme na bodoch. Tu máme aj dobrú šancu sa na nich udržať,” zamyslel sa pilot Aston Martinu.

Ten v rozhovore pre nemecké médiá priznal, že sa po zdravotnej stránke necítil veľmi dobre. “V Monte Carle vám však v žilách prúdi toľko adrenalínu, že aj na zlú noc rýchlo zabudnete,” uškrnul sa Vettel. “Pravdepodobne tu zohrali úlohu aj moje skúsenosti z Monaka a tiež fakt, že túto trať mám rád.”

“Keď tu zajazdíte naozaj dobré kolo, máte z toho skvelý pocit. Ja som dnes dve alebo tri také kolá zajazdil, určite mám z toho dobrý pocit. Už vo štvrtok som sa cítil dobre, chcel som si ten pocit udržať, vždy byť o krok vpred,” dodal spokojne.

Súvisiace články