logo F1online.sk

Leclerc čaká na verdikt o prevodovke: Cítim sa celkom na hovno

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 5. 2021

Spokojnosť so svojim kolom i obavy nad ďalším osudom víkendu. Charles Leclerc mal blízko k dokonalému dňu na svojej domácej veľkej cene. Nad tým však teraz visí veľký otáznik, keďže nevie, či bude v nedeľných pretekoch štartovať z prvého alebo šiesteho miesta.

Ferrari sa v Monaku reálne zapojilo do boja o kvalifikačné double. To je skutočne nečakaný vývoj udalostí za posledných asi jedenásť mesiacov. Po hroznom minulom roku predviedli červené monoposty Monte Carle svoj niekdajší cveng. Žiaľ, chyba Charlesa Leclerca zo záveru kvalifikácie môže toto nadšenie nahradiť pachuťou ďalšej premárnenej príležitosti.

„Ak mám byť úprimný, cítim sa celkom na hovno,“ povedal Leclerc na sobotnej tlačovej konferencii. „Len čakám, čo bude s prevodovkou, a to je celé. Nemôžem si to užiť tak, ako by som chcel.“

V čase tohto prehlásenia ešte nevedel povedať novinárom nič bližšie o stave jeho prevodovky, musíme skrátka počkať a uvidíme. Leclerc pritom musí čeliť aj nepríjemným otázkam, či v kvalifikácii náhodou nehavaroval úmyselne.

„Môžem vám povedať, že ak by som to urobil schválne, spravil by som to o čosi múdrejšie a nenamieril si to v plnej rýchlosti do bariéry riskujúc zničenie prevodovky. Takže nie, určite som to neurobil úmyselne,“ povedal Leclerc.

„V úvode kola som trochu získal, no potom som o všetko prišiel pri tej nehode. Je to tak ako to je. Ku koncu som sa do toho snažil dať absolútne všetko. Je to jedna z mojich silnejších stránok a tiež dôvod, prečo sa mi kvalifikácii niekedy zadarí. Dnes je to však takisto dôvod tejto chyby.“

„Či to zmení môj prístup do nasledujúcich pretekov? Nie, pretože som do toho ísť musel. Bude však ťažké to stráviť, ak nakoniec budem musieť vymeniť prevodovku,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články