logo F1online.sk

Abiteboul predstavil aktuálne možnosti Renaultu: Bottas a Vettel

Cyril Abiteboul
© Renault Sport F1
Milan Kubala
Milan Kubala1. 7. 2020

V Renaulte sa živo diskutuje o tom, kto by mal budúci rok nahradiť odchádzajúceho Daniela Ricciarda. Podľa Cyrila Abiteboula zo súčasného štartového poľa prichádzajú do úvahy aspoň dvaja jazdci, ktorými sú Valtteri Bottas a Sebastian Vettel.

Na začiatku júna vyjadril Abiteboul záujem aj o ďalšieho známeho pretekára menom Fernando Alonso. V dnešnom rozhovore, ktorý pôvodne vyšiel vo francúzskom L’Equipe, však na otázku, či je Alonso ešte stále v hľadáčiku tímu, skonštatoval suchým “nie”.

“Pred blížiacimi sa sezónami máme viacero možností,” analyzuje Abiteboul. “Máme aj našu mládežnícku akadémiu s jazdcami, ktorým naozaj veríme. Skôr ako v decembri sa však v tomto smere nedozvieme nič viac, keďže vtedy sa končí sezóna F2.”

Juniori vypadávajú z hry aj z iného dôvodu. “Tento tím potrebuje skúseného pretekára, ktorý dokáže náš projekt posunúť vpred a bude dobre namotivovaný. Nechceme byť poslednou voľbou, chceme niekoho, kto bude odhodlaný zaviazať sa a ísť do toho s nami.”

Nuž a takými jazdcami by podľa Abiteboula mohli byť spomínaní Valtteri Bottas a Sebastian Vettel. “Valtteri je pilot, ktorý dokázal Hamiltonovi narobiť problémy. Stále má čo ponúknuť a chce to dokázať. Potom je tu voľný Vettel. Ak má plno motivácie pokračovať v pretekaní, tak by sme oňho tiež mali záujem.”

Po ochladnutí emócií sa už rodák z Paríža nevyjadruje tak kriticky k Ricciardovmu odchodu. Jeho útek vníma ako túžbu skúsiť novú výzvu a dostať sa urýchlene dopredu. “Neodišiel v priebehu jedného dňa, samozrejme. My sme sa tento rok chceli spoločne posunúť vpred a bojovať s McLarenom, ktorý je naším priamym súperom.”

“Daniel však mieri ku nim. Myslím si, že má obrovskú túžbu vyhrať. Keďže čas už pokročil, cíti tlak. Chce prevziať iniciatívu a vyskúšať niečo nové,” dodal Abiteboul.