logo F1online.sk

Leclerc sa nenecháva uniesť: Mercedes a Red Bull majú v rukáve väčšiu rezervu než my

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 5. 2021

Ferrari dokázalo v druhom voľnom tréningu na Veľkú cenu Monaka to, čo už dávno nie. Prvé a druhé miesto sú určite dobrým prísľubom, avšak treba zostať nohami na zemi. Napriek tomu, že Charles Leclerc videl vo svojom čase rezervy, stále vraj nie sú také veľké, aké majú v talóne Mercedes a Red Bull.

Ferrari bolo v Barcelone veľmi silné v treťom sektore, čo bol pred Veľkou cenou Monaka solídny prísľub. Ten sa v uličkách kniežatstva zatiaľ darí napĺňať a Scuderia by mohla byť čiernym koňom tohto víkendu. No na otázku, či by vo Ferrari mohli vyzvať tých najlepších, odpovedal pilot tímu Charles Leclerc jasne.

„Bol som dosť prekvapený, že to skončilo takto, pretože v Monaku je veľmi dôležité odjazdiť čo najviac kôl. Ja som bohužiaľ kvôli technickým problémom odjazdil v prvom tréningu len štyri kolá,“ povedal po štvrtku Leclerc.

„V druhom tréningu som sa v aute cítil dobre a dokázal som poskladať najrýchlejšie kolo, aj keď tam stále zostala nejaká časová rezerva. Som si však istý, že Mercedes a Red Bull majú v rukáve väčšiu rezervu než my. Nenechajme sa preto uniesť. Zajtra nás čaká deň, počas ktorého musíme tvrdo zapracovať a potom sa uvidí.“

Monačan tak krotí prehnané očakávania a veľmi pochybuje, že Scuderia by v sobotu mohla predviesť niečo podobné ako vo štvrtok.

„Chcem si počkať do soboty. Vyzerá to až príliš dobre na to, aby som tomu dokázal uveriť. Počkajme si a uvidíme. V sobotu už budeme presne vedieť ako na tom sme,“ uzavrel Leclerc.

Súvisiace články