logo F1online.sk

Ralf Schumacher: Vettel by mal nad Strollom dominovať

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Ladislav Király
Ladislav Király18. 5. 2021

Sebastian Vettel má za sebou štyri vystúpenia v Aston Martine a zatiaľ to s ním nevyzerá dobre. Počas testov mal technické problémy, s autom sa dobre nezoznámil a nestačí na kolegu Lanca Strolla. Na kvalifikačné minisúboje s ním prehráva 1:3, na body 0:5.

Podľa bývalého pretekára Ralfa Schumachera to takto nemôže byť. Aston Martin Vettela nebral preto, aby prehrával s neskúseným mladíkom.

„Sebastianovou úlohou do ďalších pretekov bude to, aby nad svojim kolegom dominoval. Musí tak spraviť, veď je to štvornásobný majster sveta,“ zdôraznil Schumacher v rozhovore pre Sky Sports F1, na ktorý sa odvoláva Motorsport-Magazin.com.

„Ak nebude jasne lepší a ak tím nedokáže popohnať dopredu, tak si musí začať klásť otázky, či to ešte vôbec má zmysel,“ pokračoval víťaz šiestich veľkých cien F1. „Ešte mu potrebujeme dať tak dve či tri podujatia, ale potom by to už mal zvládnuť. Teda dúfajme.“

V Monte Carle, kde sa bude súťažiť počas tohto víkendu, to bude mať Vettel vraj enormne ťažké. „Tam sa ako jazdec viete postarať o rozdiel, ale pre Sebastiana to bude ťažké, pretože na tomto okruhu nebude môcť byť opatrný. V tom prípade by totiž veľmi veľa stratil. Stroll sa naopak v tomto aute cíti viac ako doma,“ dodal Ralf Schumacher.