logo F1online.sk

Vettel priznáva: Mysleli sme si, že budeme rýchlejší

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 5. 2021

Tím Aston Martin (vlani Racing Point) je zatiaľ ten, ktorý si z doterajšieho priebehu sezóny odnáša pomyselnú cenu prepad roka. Po tom, čo vlani len tesne prehral s McLarenom v boji o tretie miesto Pohára konštruktérov, má v tomto roku problém sa vôbec dostať do najlepšej desiatky. Podľa novica v tíme, Sebastiana Vettela, ani samotný Aston Martin nečakal, že sezóna začne takto.

V prvých troch podujatiach zapísal celok zo Silverstone len päť bodov, čo stačí na priebežné siedme miesto Pohára konštruktérov. Ešte viac sa trápi Sebastian Vettel, ktorý síce dokázal v Portugalsku postúpiť do Q3, avšak v pretekoch spadol až na trináste miesto. To je mimochodom jeho najlepšie umiestnenie v doterajšom priebehu sezóny.

„Je to tak ako to je,“ stroho zhodnotil výkonnosť svojho tímu na tlačovej konferencii Vettel. „Myslím si však, že môžeme ako tím rásť. Je mnoho menších vecí, ktoré skúmame a ktoré môžeme zlepšiť. V garáži vládne skvelý tímový duch a myslím, že naše nadšenie je stále veľmi veľké.“

„Som tu spokojný, aj keď výkonnostne sme na tom určite neboli tak, ako by sme chceli. Myslím si však, že sme to akceptovali a snažíme sa robiť úplné maximum,“ dodal Vettel.

Tento tím vlani stál štyrikrát na pódiu, zásluhou Sergia Péreza sa mu podarilo dokonca aj vyhrať. V tejto sezóne však prišiel výrazný prepad, čo v Aston Martine pripisujú zmenám pravidiel.

„Ak mám byť úprimný, tak naše auto nie je dostatočne rýchle. Mysleli sme si, že bude rýchlejšie a samozrejme sme to aj chceli. Myslím, že zmena pravidiel nás zasiahla viac než ostatných, ale je to tak ako to je a my musíme vyťažiť maximum z toho čo máme,“ povedal Vettel.