logo F1online.sk

Häkkinen o Verstappenovi: Max si nemôže dovoliť ani malé chyby

Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko6. 5. 2021

Dvojnásobný šampión Formuly 1 Mika Häkkinen tvrdí, že Max Verstappen ako hlavný vyzývateľ o titul, si nemôže dovoliť ani malé chyby. Jeho tím Red Bull v Portugalsku opäť doplatil na limity trate, kvôli čomu stratil šancu na úspech nielen v kvalifikácii, ale aj v súboji o najrýchlejšie kolo pretekov.

„Jednou z frustrujúcich situácií pre Maxa boli tresty za porušenie limitov trate. Mal vyhrať v Bahrajne, mohol si vybojovať pole position a zajazdiť najrýchlejšie kolo v Portugalsku,“ prezradil Häkkinen pre Unibet.

„Ale zakaždým, v určitom čase, vyšiel všetkými štyrmi kolesami za limit okruhu. Je tak ľahké urobiť túto chybu, ale nemôže si dovoliť robiť ani také malé chyby. Aby Max mohol poraziť Lewisa, musí odviesť každý víkend perfektnú prácu,“ pokračoval vo svojom vyjadrení fínsky šampión.

Po skončení uplynulej veľkej ceny sa vyjadril aj bývalý tímový kolega Lewisa Hamiltona, Nico Rosberg. Ten tvrdí, že Verstappen čoraz viac chápe, aký dobrý je v skutočnosti sám Hamilton. Häkkinen následne hovorí, že Hamilton zbožňuje výzvy podobné tej v Portugalsku.

„Lewisovi trvalo iba štyri kolá, kým získal späť svoju pozíciu na úkor Maxa. Následne prenasledoval Valtteriho a v 20. kole sa dostal do vedenia. Lewis zbožňuje takéto výzvy,“ vysvetlil Mika Häkkinen.

„Red Bull a Honda odviedli skvelú prácu, ale Mercedes sa po menej konkurencieschopnom začiatku roka rýchlo zotavil. Jednou zo silných stránok Mercedesu je ich schopnosť reagovať, takže aj keď si myslím, že okruh v Portimau vyhovoval ich autám o niečo viac ako Red Bullom, Lewis a Valtteri majú za sebou mimoriadne silný tím po technickej stránke,“ uzavrel 52-ročný Fín.

Súvisiace články