logo F1online.sk

Renault: Voči Ricciardovi budeme otvorení, McLarenu aj tak nezostanú žetóny

Daniel Ricciardo – auto Renault R.S.20
© Renault
Milan Kubala
Milan Kubala26. 6. 2020

V Renaulte nemajú strach z toho, že by Daniel Ricciardo odniesol nejaké technické detaily týkajúce sa ich monopostu do McLarenu. Aj keby to tak urobil, Francúzi sú presvedčení, že by takéto informácie Woking nevedel zužitkovať. Preto budú voči Ricciardovi vo všetkom otvorení, nevidia dôvod na priveľkú opatrnosť.

K Austrálčanovi budú pristupovať rovnako ako minulý rok, teda budú s ním štandardne spolupracovať na vývoji monopostu a nebudú pred ním utajovať žiadne informácie týkajúce sa auta pre rok 2020 a 2021. Na konci sezóny bude totižto technika z veľkej časti zmrazená a na jej úpravu bude potrebné použiť žetóny. Tých McLarenu nezostane nazvyš.

“Esteban nebude nijako uprednostňovaný v porovnaní s Danielom kvôli jeho rozhodnutiu. Takto nefunguje politika nášho tímu,” ozrejmil Cyril Abiteboul, šéf Renaultu, pre motorsport.com. “A nie je to ani nevyhnutné. Buďme voči sebe úprimní — za aktuálnych okolností nebudeme bojovať o žiaden šampionát. Nedávalo by to žiaden zmysel. Daniel bude súčasťou celého vývojového procesu.”

“Autá sú medzi týmto a budúcim rokom viac-menej zmrazené, nuž a McLaren využije všetky svoje žetóny čisto len na to, aby do svojho auta nainštaloval motor, čiže žiaden vývoj týkajúci sa výkonu sa nebude konať,” naráža na odchod McLarenu k pohonným jednotkám Mercedes Abiteboul. “Toto nám umožní s Danielom pracovať úplne normálne.”

Niečo však pred Ricciardom predsa len utaja: “Jediná vec, do ktorej nebude zapájaný, je vývoj pre rok 2022. No to by nebol ani v opačnom prípade, pretože je to z pohľadu jazdca stále ďaleká budúcnosť, aj keď značná časť našej pracovnej sily sa už orientuje na rok 2022.”