logo F1online.sk

Nebol som dosť dobrý, opakuje Leclerc

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala1. 5. 2021

Charles Leclerc do oboch predchádzajúcich pretekov vyštartoval zo štvrtej priečky, no do tretice sa mu to nepodarí. Sám po kvalifikácii, v ktorej nestíhal ani na svojho kolegu Carlosa Sainza, uznal, že nepodal dostatočný výkon. Odčiniť to chce v nedeľu.

Monacký zástupca v šampionáte F1 bude v nedeľu štartovať len ôsmy. “Proste som nebol dosť dobrý,” sebakriticky sa postavil ku kvalifikácii Leclerc. “Nejazdil som štýlom, akým som chcel a bol som veľmi nekonzistentný. Počas celej kvalifikácie som bol veľmi nekonzistentný.”

“S vetrom to bolo určite náročné, ale všetci mali rovnaké podmienky. Mal som proste odviesť lepšiu robotu. Veľmi spokojný som s Q2, pretože sa nám podarilo postúpiť na stredne tvrdej zmesi, čo nebolo ľahké, ale v Q3 som neodviedol dostatočne dobrú prácu,” opakovala mladá nádej Ferrari.

Leclerc sa následne pridal k zástupu jazdcov, ktorí lamentovali nad premenlivým vetrom. Vyhovárať sa naň však nechcel. “Cítil som ten vietor, no nevedel som ho predpovedať. Nemám sa však na čo vyhovoriť. Niektorým jazdcom sa to podarilo odjazdiť aj s tým vetrom, mne a pár ďalším nie, mal som proste odviesť lepšiu prácu.”

Stará formulová pravda hovorí, že body sa rozdávajú až v nedeľu. Leclerc si ešte môže domov odniesť pekný bodový balík, veď s výnimkou Mercedesov a Red Bullov bude z prvej desiatky jediný, kto bude môcť využiť výhodnejšiu stratégiu so štartom na stredne tvrdej zmesi.

“Štartujeme na mediumkách, čo je dobrá zmes na začiatok pretekov,” konštatuje Leclerc. “My sme prvé auto na stredne tvrdej zmesi z tých, s ktorými bojujeme. Dúfame, že budeme mať dobrý štart a v prvých pár kolách nestratíme priveľa pozícií, pretože zahriať pneumatiky bude ťažké. Avšak potom by to mali byť lepšie gumy.”

Súvisiace články