logo F1online.sk

Pápež František napísal Zanardimu list: Naučili ste nás, ako žiť naplno

Pápež František píše Zanardimu
© La Gazzetta dello Sport
Milan Kubala
Milan Kubala24. 6. 2020

Alexovi Zanardimu po jeho sobotňajšej nehode na handbiku vyslovili podporu a želanie skorého uzdravenia azda všetky osobnosti Formuly 1, drvivá väčšina zástupcov motoršportu, ale aj politici či ďalšie známe osobnosti. V utorok večer sa k nim pridal pápež František, ktorý Zanardimu poslal otvorený list.

Rukou napísaný list, v ktorom vyzdvihol Zanardiho vnútornú silu a chuť žiť, vyšiel v stredu na titulnej stránke talianskych novín La Gazzetta dello Sport.

“Váš príbeh je ukážkou toho, ako po nečakanom zastavení začať odznova. Prostredníctvom športu ste nás naučili, ako žiť život ako jeho hlavný hrdina, čím ste z hendikepu spravili lekciu ľudskosti,” píše pápež František. “Vďaka Vám za to, že ste dali silu tým, ktorí ju stratili.”

“V tejto bolestivej chvíli som s Vami, modlím sa za Vás i za Vašu rodinu. Nech vás Pán Boh požehná a Panna Mária nech vás ochraňuje,” dodala hlava katolíckej cirkvi.

Zanardiho stav sa v posledných dňoch veľmi nemenil, kvôli čomu sa Zanardiho rodina spolu s nemocnicou dohodli na tom, že o stave statočného športovca nebudú informovať každý deň, ako to robili doteraz. Namiesto toho oboznámia verejnosť až v momente, keď nastane vážnejší zlom v Zanardiho liečebnom procese.