logo F1online.sk

Bottas ďaleko vzadu: Nedôveroval som tomu autu

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala17. 4. 2021

Na okruhu lemovanom štrkovými zónami je sebavedomie kľúčové. Valtterimu Bottasovi však v dnešnej kvalifikácii chýbalo. Fín tvrdí, že kvôli problémom s balansom na to v monoposte nevedel zatlačiť, čo viedlo len k neuspokojivému ôsmemu miestu.

A pritom v piatok si Mercedesy pochvaľovali zlepšenie. Pomohli im jednak chladnejšie teploty a asfalt s lepšou priľnavosťou, ale i veľké pracovné nasadenie inžinierov z posledných dní a týždňov. Preto sa očakávalo, že v sobotu to bude medzi nimi a Red Bullmi tesné. Potvrdilo sa to však len v jednom prípade.

“Toto dnes nebol môj cieľ, hlavne po tom, čo som cítil na začiatku kvalifikácie, aký som mal zo všetkého pocit,” vyspovedal sa v sobotu podvečer Valtteri Bottas, ktorému nezostalo iné len si búchať hlavu o stenu, zatiaľ čo Lewis Hamilton podpisoval trofej k zisku svojej 99. pole position.

“V prvom výjazde v Q3 som šiel do druhej zákruty a odrazu mi zadná časť auta ustrelila. Tak to pokračovalo v celkom prvom sektore, stratil som veľa času. A v skutočnosti sa to isté stalo aj v mojom druhom výjazde,” vysvetľoval.

Predtým to tiež nebolo celkom v poriadku. “Nikdy to nebolo ono, nemohol som proste dôverovať zadnej časti auta, a necítil som to ani v kvalifikácii skôr. Neviem teda, čo sa stalo, musíme to vyšetriť. Ale je to sklamanie.”

Bottas mal následne ozrejmiť, či sa vrátili problémy z Bahrajnu. “Toto bolo niečo iné, objavovalo sa to na vjazde do zákruty, čo sa predtým nikdy nestalo. Musím sa najskôr pozrieť na to, či bolo s autom všetko v poriadku.”