logo F1online.skF1online.sk

Marka mrzí, že ho Vettel nepočúvol: Mal si vziať rok voľna

Sebastian Vettel, Aston Martin
© Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala5. 4. 2021

Prestup do Aston Martinu mal prinavrátiť starého dobrého Sebastiana Vettela, ako sme ho poznali z čias Red Bullu. Ten sa však stále skrýva. Nemec zažíva ťažký úvod do sezóny a na skoré zlepšenie to momentálne nevyzerá. Podľa Helmuta Marka sa napĺňajú jeho slová, keď Vettelovi odporúčal, aby sa do nového tímu nehrnul.

Helmut Marko počas zimnej prestávky prezradil, že i samotný Red Bull si robil zálusk na Nemca, s ktorým získal štyri majstrovské tituly. Ten sa však až priskoro upísal Aston Martinu, a tak Marko s Hornerom museli zaloviť v iných vodách. Nakoniec Alexa Albona nahradili Sergiom Pérezom.

Teraz je Vettel v Aston Martine, od ktorého sa očakávalo, že bude bojovať na čele stredu poľa. Zmena pravidiel v oblasti podlahy však kruto zasiahla tím zo Silverstonu, a spolu s ním i Sebastiana Vettela.

“Môj názor na túto vec som už vyslovil,” reaguje Helmut Marko vo veľkonočnom rozhovore pre Formel1.de na otázku týkajúcu sa Sebastiana Vettela a jeho štartu v Aston Martine. “Mal si vziať rok voľna a sám seba sa spýtať, čo vlastne chce. V budúcom roku by mal vo Formule 1 mnoho príležitostí. Nespravil to.”

Vettel by mal ruky naozaj rozviazané. Voľné miesta bude mať Mercedes, a ak sa ten rozhodne zlanáriť Maxa Verstappena, tak sa môže uvoľniť aj sedačka v samotnom Red Bulle. Namiesto toho Vettela čaká zatiaľ časovo neohraničené obdobie útrap.

“Teraz je v Aston Martine, ktorý má veľmi podobné auto ako Mercedes, a tak majú aj rovnaké problémy ako Mercedes. Jeho prvé preteky mali veľmi ďaleko od toho, aby mu poskytli vietor do plachiet, ktorý tak potreboval,” komentuje Marko. “Do istej miery sa to skôr či neskôr stane. Podarí sa im zlepšiť ovládanie monopostu, ale nie sú na úrovni Mercedesu.”

“Pokiaľ mám správne informácie, tak si priniesli nový základ auta (na prvé preteky sezóny). Mercedes vyrazil na trať s autom, ktoré bolo z veľkej časti totožné s tým z testov. Aston Martin je teraz v štartovom poli na šiestom alebo siedmom mieste. Samozrejme, s motorom Mercedesu a technikou, ktorú majú, sa pozdvihnú, no veci to nijako nezmení,” zhodnotil Vettelove vyhliadky Marko.

Súvisiace články

Diskusia