logo F1online.sk

Shovlin dúfa, že Mercedesu sa podarí vyťažiť zo svojho balíka viac

Lewis Hamilton
© Pirelli Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 3. 2021

Mercedes v prvom víkende sezóny na Red Bull po väčšinu času strácal. Vďaka chytrej stratégii a aj troške šťastia však z Veľkej ceny Bahrajnu odchádzal ako víťaz. Teraz nás čakajú Imola a Portimao. Na týchto okruhoch budú podmienky iné než v Bahrajne. Mohlo by to Mercedesu pomôcť?

V Sachíre strácal Mercedes na Red Bull v kvalifikácii prakticky vo všetkých oblastiach. V pretekoch sa už rozdiel medzi monopostami RB16B a W12 zmenšil. Maxa Verstappena môže mrzieť hlavne nie práve ideálna stratégia jeho tímu a možno i nedostatok vlastnej trpezlivosti. Veľká cena Bahrajnu však bola dobrou upútavkou na preteky v Imole, ktoré nás čakajú o tri týždne.

„Nemyslím, že sme dostatočne dobrí v rýchlych zákrutách a tých je v Imole a Portimau neúrekom,“ povedal šéf pre traťové záležitosti Mercedesu Andrew Shovlin.

„Bahrajnský okruh je dosť odľahlý – náročný na zadné pneumatiky a bolo tam veľmi veterno. Miestami sme mali vietor okolo 30 až 40 kilometrov za hodinu, čo sa v ostatnom priebehu sezóny stane zriedka. Pevne veríme, že toto nebol pre nás ten najlepší okruh.“

„Ak sa pozriete na Red Bull, tak ich auto funguje naozaj dobre. Nezdá sa, že by mali nejaké slabiny. Dúfajme, že nám niektoré iné trate budú sedieť viac,“ povedal Shovlin.

Mercedes vstúpil do novej sezóny s tým, že na Red Bull stráca. Monopost W12 síce nevyzeral v prvých pretekoch sezóny tak zle ako počas testov, no po väčšinu času na tom bola RB16B lepšie než jeho hlavný súper. V Brackley však veria, že v ich aute je potenciál na vyrovnanie straty.

„Aké je naše vnútorné nastavenie? Nuž, nemyslíme si, že máme najlepšie auto, ale tiež si nemyslíme, že sa nám z neho podarilo dostať maximum,“ povedal Shovlin. „Pri vývoji existuje množstvo oblastí, ktoré môžete preskúmať a využiť na zlepšenie výkonnosti. Niektoré z nich podľa nás neponúkli všetko čo by mali. Chceme preto tvrdo zapracovať a zlepšiť to do ďalších pretekov. Bude to však náročné.“

„Na nasledujúcich okruhoch nájdeme nejaké elementy, ktoré by nám mohli pomôcť. V Bahrajne sme sa trápili so zadnou časťou a ďalšie trate by v tomto smere nemuseli byť také náročné. Pokiaľ však ide o rýchle zákruty, nemôžeme byť naivní a myslieť si, že to bude naša silná stránka,“ dodal Shovlin.

Súvisiace články