logo F1online.sk

Bottas sa posťažoval na stratégiu: Mali sme byť agresívnejší

Valtteri Bottas
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 3. 2021

Valtteri Bottas mohol a mal byť „jazýčkom na váhach“ súboja Mercedesu a Red Bullu. Fínsky pretekár však opäť nezvládol štart. Charles Leclerc sa dokázal dostať pred neho a niekoľko kôl ho za sebou dokonca udržal. Vďaka tomu stratil fínsky pretekár kontakt s vedúcou dvojicou a po pokazenom pitstope bolo všetkým jasné, že ak nevyjde na trať safety car, Bottas už len preteky dokrúži na treťom mieste.

Pokazený štart, potom problém mechanikov pri odmontovaní pravého predného kolesa. Pre Valtteriho môž byť náplasťou aspoň najrýchlejšie kolo a bonusový bodík. Veľkú radosť z neho však po pretekoch nemal.

„Je to samozrejme sklamanie. Tím zapísal dobré body, čo je skvelé, ale pokiaľ ide o moju stratégiu, tak bola príliš defenzívna a nie ofenzívna. Trochu ma to prekvapilo,“ prehlásil po pretekoch Bottas.

„Všetko preskúmame, ale mám pocit, že strategicky sme boli skôr pasívni než agresívni. Chcel som v prostrednom stinte zostať na trati dlhšie, ale ku koncu by to aj tak rozdiel neprinieslo. Mal som tiež veľmi pomalú zastávku v boxoch, čo zmarilo moje šance. Tretie miesto je tak dnešným maximom,“ povedal fínsky pretekár.

Ten odjazdil neviditeľné preteky a súboju o víťazstvo sa nedokázal ani len priblížiť. Mercedes mal pred pretekmi strategickú výhodu, pretože Sergio Pérez štartoval ďaleko vzadu. Po zlom štarte Bottasa ju však nemohol využiť.

„Ak by ste nám po predsezónnych testoch povedali, že získame viac bodov než Red Bull, určite by sme to brali. Môžeme si z tohto víkendu odniesť aj pozitíva a ísť ďalej. Sezóna ešte len začala,“ dodal Bottas.