logo F1online.sk

Hülkenberg bude rezervným pilot Mercedesu a Aston Martinu na „vybraných podujatiach“

Nico Hülkenberg
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 3. 2021

Po niekoľkotýždňovom špekulovaní napokon v priebehu prvého súťažného víkendu sezóny prišlo aj oficiálne potvrdenie. Nemecký pretekár Nico Hülkenberg bude v roku 2021 rezervným pilotom tímov Mercedes a Aston Martin (v ktorom vlani zaskakoval hneď počas troch veľkých cien). V minulom roku sa tejto roly zhostil na jednotku a možno sa mu pošťastí aj v tejto sezóne.

Hulk postupne presedláva z pretekárskej kariéry na televíznu. V tomto roku pôsobí aj ako expert televízie ServusTV. A práve spoza ich mikrofónu v piatok potvrdil, že v tejto sezóne bude pôsobiť ako „rezervista“ tímov Mercedes a Aston Martin.

„Budem pôsobiť ako rezervný pilot Mercedesu a Aston Martinu na vybraných podujatiach,“ potvrdil Hülkenberg.

Táto správa možno nepoteší takého Stoffela Vandoorna, ktorého sme videli v garáži obhajcov titulu aj tento víkend. Mercedes už skôr naznačil, že ako Vandoorne, tak Nyck de Vries nebudú kvôli svojim povinnostiam vo Formule E k dispozícii každý víkend, preto bude potrebovať ďalšieho rezervného pilota v prípade neúčasti niektorého z rezervných pilotov. Podľa aktuálnych kalendárov oboch šampionátov budú Formula 1 a Formula E v tomto roku kolidovať celkovo trikrát. Myslel teda Hulk tými „vybranými podujatiami“ práve tieto tri? Okrem toho nesmieme zabúdať ani ďalší zjavný fakt.

Mercedes sa totiž v takejto situácii ocitol vlani na Veľkej cene Sachíru, kedy kvôli koronavírusu prišiel o Lewisa Hamiltona. Toho však napokon nenahradil Vandoorne, ani Hülkenberg (ktorý bol ten víkend voľný a mohol nastúpiť), ale George Russell. Na jednu stranu sme sa teda v piatok dozvedeli, že Hulk sa stal rezervným pilotom Mercedesu, no nevieme kto v prípade výpadku Lewisa Hamiltona či Valtteriho Bottasa bude tou preferovanou voľbou na ich miesto.

Na záver ešte dodáme, že zmenenú rolu má v tíme aj ďalšia postavička, a síce Mexičan Esteban Gutiérrez, ktorý dlhé roky pôsobil ako testovací pilot tímu. Po novom bude z neho obchodný ambasádor značky zameraný na latinskoamerický trh.

Súvisiace články