logo F1online.skF1online.sk

Binotto: Oproti minulej sezóne sme sa zlepšili vo viacerých smeroch

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko17. 3. 2021

Talianske Ferrari sa v uplynulých rokoch trápilo, čoho výsledkom bolo vlaňajšie sklamanie v podobe šiesteho miesta v Pohári konštruktérov Formuly 1. Pred novou sezónou sa však cíti byť v oveľa väčšej pohode, podľa Binotta vidieť pokroky na viacerých frontoch.

Ferrari absolvovalo na predsezónnych testoch v Bahrajne tri dni testovania. Obaja jazdci zaznamenali celkovo 482 kôl, čo predstavuje 2182 kilometrov na monoposte SF21.

Charles Leclerc odštartoval posledný deň testovania na pneumatikách C3, na ktorých zajazdil aj svoj najrýchlejší čas 1:30,486. Leclerc absolvoval celkom 80 kôl, čím navýšil svoj počet kôl na 211 (1142 km).

Jeho tímový kolega Carlos Sainz absolvoval posledný deň testovania na použitých pneumatikách C4, s prechodom na pneumatiky C2. Celkovo zajazdil 79 kôl s najlepším časom 1:29,611. Za tri dni najazdil Sainz 192 kôl, čo zodpovedá vzdialenosti 1 040 km.

Tím z Maranella sa teraz vráti do továrne, kde bude vyhodnocovať získané dáta, ktoré by mohol zužitkovať už na prvej Veľkej cene Sachíru 28. marca.

Takto vidí aktuálnu situáciu šéf tímu Ferrari: „Boli to tri veľmi rušné dni testovania. Jednou z našich priorít bolo čo najlepšie využiť krátky čas na to, aby sme pochopili správanie monopostu SF21, a to sa nám podarilo,“ hovorí Mattia Binotto.

„Mám pocit, že sme sa v porovnaní s minulou sezónou zlepšili v mnohých oblastiach. Je ťažké povedať, kde sme v porovnaní s našimi súpermi, pretože toto testovanie sa interpretovalo ešte ťažšie ako zvyčajne.“

„Mimoriadne ma potešil spôsob, akým Charles a Carlos pracovali s tímom, a tiež dobré vzťahy medzi nimi dvoma, ktoré Carlosovi Sainzovi pomohli veľmi rýchlo zapadnúť do jeho nového tímu,“ zhodnotil šéf tímu Ferrari.

„Pokiaľ ide o nás, musíme starostlivo analyzovať všetky údaje, aby sme boli čo najlepšie pripravení na začiatok šampionátu. Je toho veľa, čo musíme urobiť, ale všetci chceme odviesť skutočne dobrú prácu,“ uzavrel Mattia Binotto.

Súvisiace články

Diskusia