logo F1online.skF1online.sk

Verstappen: Auto je dosť stabilné

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 3. 2021

Nie každému sa trojdňové predsezónne testy vydarili podľa predstáv. Zvedaví sme boli najmä na formu Red Bullu, keďže od Mercedesu sa už tak nejak očakávala „hra na skrývačku“. Tímu okolo Christiana Hornera sa v minulosti v predsezónnych testoch málokedy darilo.

Žiadne technické problémy, zlepšujúca sa výkonnosť, po väčšinu času na čele. Tak sa dá v stručnosti zhrnúť posledný víkend v podaní Red Bullu. Síce to nemusí nič znamenať, no ak sa tím chcel pred štartom sezóny dostať do pohody, toto bola tá najlepšia cesta. Najrýchlejší čas zapísal v Bahrajne Max Verstappen, ktorý bol pochopiteľne spokojný, no výsledky berie s rezervou.

Max absolvoval s Red Bullom už svoje v poradí piate predsezónne testy. V posledných rokoch v Milton Keynes zaspali úvod sezóny a v jej zvyšku už len chytali zajaca za chvost. Tomu sa teraz chcú vyhnúť a začať kvalitnými výkonmi hneď od štartu sezóny. Celkový prejav monopostu RB16B naznačuje, že by sa to mohlo podariť.

„Áno, určite boli najlepšie,“ odpovedal Verstappen na otázku, či toto boli tie najlepšie predsezónne testy, aké s Red Bullom absolvoval. „To však ešte nič negarantuje. Až počas prvého víkendu uvidíme, ako na tom sme.“

„Testy prebehli veľmi hladko a v priebehu týchto troch dní sme sa neustále zlepšovali. Stále sa však snažíme nájsť niečo, čo by sme mohli zlepšiť a určite sú veci, na ktorých chceme zapracovať. Myslím však, že v tomto smere sú na tom všetky tímy rovnako,“ hovorí Holanďan

Nezabúdajme, že Red Bull zakončil minulú sezónu veľmi konkurencieschopne, keď v Abú Zabí vybojoval Verstappen pole position a dominantným výkonom ovládol i nedeľné preteky.

Minuloročný monopost trápila nestabilná zadná časť, k tomu všetkému prišla zmena pravidiel a nové pneumatiky, čo tímy v danej oblasti práve neposilnilo. Napriek tomu však v Red Bulle zapracovali a hlásia, že problémy so zadnou časťou sa podarilo vyriešiť.

„Vedeli sme, že nová podlaha nás pripraví o časť prítlaku, no v doterajšom priebehu bolo auto dosť stabilné,“ dodal Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia