logo F1online.skF1online.sk

Vettel rád pomôže Strollovi: Nikdy som pred tímovým kolegom nič neskrýval

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 3. 2021

S mladými tímovými kolegami nemá Sebastian Vettel veľmi priaznivú bilanciu. Kým proti Markovi Webberovi a Kimimu Räikkönenovi sa mu darilo, zo súboja s Danielom Ricciardom a Charlesom Leclercom odchádzal s hlavou sklonenou. Ako dopadne jeho porovnanie Lanceom Strollom?

Súboj mladosti a skúsenosti, syna majiteľa stajne a štvornásobného majstra sveta, no v neposlednom rade jazdca, ktorý je v tíme nový s jazdcom, ktorý pomery v ňom pozná veľmi dobre. Po všetkých tých jazdeckých prestupoch nás čaká niekoľko vskutku zaujímavých interných súbojov, a ten v Aston Martine bude patriť k najzaujímavejším. V Silverstone však budú potrebovať od dua Vettel – Stroll hlavne kvalitnú spoluprácu.

„Má veľký talent a prirodzenú rýchlosť, no tiež si myslím, že sa toho ešte stále môže veľa naučiť. Rád mu pomôžem, nikdy som pred tímovým kolegom nič neskrýval, takže nevidím dôvod, prečo by som s tým mal začať teraz,“ povedal na margo svojho tímového kolegu Sebastian Vettel.

„Podľa mňa z toho môžeme obaja ťažiť. Nikdy som po jeho boku nepretekal, takže uvidíme, ale myslím si, že častokrát k nemu ľudia neboli fér. Podľa mňa už veľakrát ukázal svoju rýchlosť. Napríklad sa v Turecku dostal na pole position, tam pritom vládli možno najťažšie podmienky, aké som za štrnásť či pätnásť rokov vo Formule 1 zažil.“

„Nielen sa udržať na trati, ale ešte aj poskladať rýchle kolo a dostať sa na pole position, na to potrebujete veľa talentu,“ dodal Vettel.

Súvisiace články

Diskusia