logo F1online.skF1online.sk

Stroll priznáva: COVID som podcenil

Lance Stroll
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 3. 2021

Koronavírus sa nevyhol ani padoku Formuly 1. Nákaza v garáži McLarenu stála za zrušením Veľkej ceny Austrálie, po reštarte sezóny kvôli nemu vynechali aspoň jednu veľkú cenu hneď traja piloti a ďalší traja sa nakazili v medzisezónnom období. Jedno podujatie vynechal kvôli ochoreniu aj Lance Stroll.

Bol z toho vtedy poriadny humbuk. Kanaďan pricestoval na Veľkú cenu Eifelu s negatívnym testom, avšak v priebehu podujatia sa uňho rozvinuli symptómy a musel ho nahradiť Nico Hülkenberg. Tím však Strolla v sobotu na test neposlal, keďže ten deň ho mal v rámci protokolu (podľa pravidiel sa testuje každých päť dní) absolvovať, ale pustil ho rýchlo domov. K ochoreniu sa Stroll priznal až po týždni, keď mal v ruke opäť negatívny výsledok a mohol sa vrátiť do kokpitu na Veľkej cene Portugalska.

Stroll nebol v tom čase vôbec v dobrej forme, čo vyvrcholilo v Imole, kde po nevýraznej jazde zrazil v boxoch jedného z mechanikov.

„COVID ma vyradil z Veľkej ceny Eifelu a zrejme ma dosť ovplyvnil aj v nasledujúcich dvoch podujatiach,“ priznal s odstupom času Stroll. „Po fyzickej stránke mi chýbala energia a ani mentálne som na tom nebol najlepšie. Myslím, že som podcenil, akú daň si na mne vírus vyberie. Po fyzickej stránke som sa na týchto podujatiach trápil.“

Lance sa potom vrátil vo veľkom štýle, keď ovládol tureckú kvalifikáciu. Veľmi dobre vyzeral aj od úvodu pretekov, no v ich druhej polovici úplne stratil tempo. Celkovo Stroll prišiel v roku 2020 o množstvo bodov, čo v konečnom dôsledku stálo Racing Point tretie miesto v Pohári konštruktérov.

„Po tejto drsnej skúsenosti som sa vrátil späť do formy v Turecku,“ hovorí Stroll. „Celkovo sme však vlani stratili množstvo bodov, je toho mnoho, čo sa z toho môžeme naučiť. Dá sa na to však pozerať aj pozitívne, rok sme zakončili omnoho lepšie.“

Konkurencia bola v tom čase omnoho silnejšia, než na začiatku sezóny. Od úvodu sme sa často pohybovali na štvrtej alebo piatej priečke s oboma autami, niekedy dokonca ešte lepšie. Potom sa to však zmenilo, tímy boli veľmi vyrovnané a očakávam, že v strede poľa to bude opäť veľmi vyrovnané,“ dodal Stroll.

Súvisiace články

Diskusia