logo F1online.sk

Racing Point: Vettel nám nevolal

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala14. 6. 2020

Sebastiana Vettela aj naďalej osobnosti Formuly 1 a bývalí pretekári posielajú do Racing Pointu, a to aj napriek tomu, že samotná ružová stajňa opakovane zdôrazňuje, že už si stihla zmluvne zaviazať Sergia Péreza aj Lanca Strolla. Otmar Szafnauer tak opäť raz vysvetlil, že s Vettelom sa o jeho možnom príchode nebavil.

V Racing Pointe by ho rád videl napríklad David Coulthard, podľa ktorého by budúcemu Aston Martinu pomohli Vettelove skúsenosti z majstrovského Red Bullu a z jeho pôsobenia vo Ferrari. O skúsenosti ale v Racing Pointe nemajú núdzu, tvrdí Szafnauer.

“Všetci vieme, akú skvelú prácu Sebastian v minulosti odviedol. Vyhral už veľmi skoro v Toro Rosso, čo bolo fantastické, a potom nasledovali štyri tituly majstra sveta,” vyjadril sa k Vettelovi Otmar Szafnauer, šéf Racing Pointu, v podcaste F1 Nation. “Má za sebou niekoľko výborných veľkých cien a ešte stále je relatívne mladý. Má 33 rokov a v sebe určite dostatok energie na pár ďalších v F1. V tomto však nemôžem rozhodovať zaňho.”

Ak sa Vettel rozhodne ešte niekde zakotviť, v Racing Pointe to nebude. “My sme s našou jazdeckou zostavou naozaj spokojní. Obaja majú platné zmluvy a sú dobre zohratí. Máme tu Checa (Péreza), ktorý je v nedeľu taký dobrý ako hocikto iný. Je to veľmi analytický, rozumný a dobrý pretekár. Vie sa postarať o svoje pneumatiky.”

“Lance je od Sergia oveľa mladší, veľmi rýchlo sa učí a je veľmi, veľmi rýchly. Má skvelé štarty a keď sa do toho dostane, vie byť veľmi dobrý aj v pretekoch. A stále sa učí. Myslím si, že Lance nakoniec Sergia prebehne. Takúto kombináciu mladíckosti a skúseností považujeme za perfektnú,” ozrejmil Szafnauer.

Ako je to teda s tým rozhovorom s Vettelom? Videli alebo počuli sa v priebehu posledného mesiaca? “So Sebastianom sme už dlhú dobu priatelia. Poznám ho už od čias, keď ešte nebol vo Formule 1, ale nie, nezavolal mi. Takúto konverzáciu sme nemali.”

Súvisiace články