logo F1online.sk

Salo dementoval tvrdenia o Ferrari, o ničom takom vraj nevie

Sebastian Vettel pred Charlesom Leclercom
© Scuderia Ferrari Press Office
Ladislav Király
Ladislav Király26. 2. 2021

Mika Salo sa v priebehu tohto týždňa prihlásil o slovo pomerne nezvyčajným spôsobom. Médiami sa rozletela jeho konverzácia na Twitchi, v rámci ktorej komunikoval s pretekárom rely Kristianom Sohlbergom. Bavili sa vo fínčine a padli aj slová o tom, ako FIA potrestala Ferrari.

Kvôli podvádzaniu v oblasti motora a obchádzaniu pravidiel vraj Scuderia dostala taký trest, že v roku 2020 nemohla využívať plný výkon. Médiá sa toho rýchlo chytili a Salove slová boli odrazu všade. Veľmi rýchlo sa však opäť prihlásil o slovo a odmietol ich.

„Všimol som si, že niektoré komentáre, ktoré som pred pár dňami utrúsil na Twitchi, boli interpretované nesprávnym spôsobom,“ uviedol absolvent 110 veľkých cien, z ktorých šesť odjazdil ako náhrada Michaela Schumachera vo Ferrari.

„Chcel by som ujasniť, že nemám žiadne vedomosti o akejkoľvek dohode medzi FIA a Ferrari. Diskutovali sme len o veciach, ktoré už boli v tlači a v médiách. Bol to len hlúpy vtip a celkovo len neformálna konverzácia dvoch kamarátov.“

„Môžem povedať len to, že o žiadnej takejto dohode nemám ani len šajnu a aj keby som nejaké dôverné veci vedel, tak by som vám o nich nepovedal,“ dodal Mika Salo.