logo F1online.skF1online.sk

Aston stavia najmodernejšiu továreň v F1, Stroll má vraj majstrovskú krv

Lance Stroll
© Racing Point
Ladislav Király
Ladislav Király26. 2. 2021

Aston Martin vo štvrtok potvrdil dohodu s novým partnerom, značkou nealkoholického piva Peroni Libera 0,0%. Majiteľ tohto tímu Lawrence Stroll sa zo svojej kancelárie následne prihovoril novinárom a odpovedal na niekoľko ich otázok.

Človek, ktorý na investovaní do módnych značiek ako Michael Kors či Tommy Hilfiger zarobil už viac ako dva milióny eur, dostal aj otázku týkajúcu sa možného najatia Lewisa Hamiltona. Bude Aston v budúcnosti uvažovať aj o niečom takomto?

„Je to rozhodne lákavé pokušenie,“ odpovedal Stroll, ktorého slová cituje Independent. „Lewis je skvelý v akomkoľvek aute a som si v zásade istý tým, že každý by mu povedal áno. Je to totiž sedemnásobný majster sveta. V tejto chvíli som však stopercentne koncentrovaný len na rozbehnutie tohto roku.“

Kanaďan si do budúcna robí nádeje aj vďaka rozpočtovému stropu. Stajne budú môcť od budúceho roku minúť len 145 miliónov dolárov a tým zoskupeniam, ktoré sa pohybovali pod touto sumou, by to malo pomôcť. Minimálne tri veľké tímy boli ďaleko nad ňou a budú musieť škrtať; hovoríme tu o Mercedese, Red Bulle a Ferrari.

„Z hľadiska konkurencieschopnosti sa rozpočtový strop postará o dramatickú zmenu,“ skonštatoval Lawrence Stroll. „Tri veľké tímy míňali výrazne viac, ako ostatní a možno mali tak o 400 až 500 zamestnancov navyše. Toto všetko je však minulosť. A my tu navyše staviame celkom novú a špičkovú továreň. Bude najmodernejšou vo Formule 1.“

Zaujímavé slová padli pri Strollovom synovi Lancovi, ktorý má v tíme dlhodobo vyárendované miesto. Podľa mnohých pozorovateľov však na to nemá kvality a v druhej polovici minulého roku to potvrdil Sergio Pérez, ktorý ho poriadne prevalcoval.

„Vo svete je veľmi veľa závistlivcov a tí z nich, ktorí by chceli byť na Lancovom mieste, robia a hovoria hlúpe veci. Ja však tomu nevenujem veľa pozornosti a rovnako ani Lance,“ vysvetlil Stroll starší, podľa ktorého je jeho syn talentovaný: „Mimoriadne talentovaný. Vôbec nepochybujem o tom, že už ukázal majstrovskú krv, ktorá v ňom koluje.“

„Ukázal ju v minulom roku, keď v Turecku v daždi získal pole position. Vtedy boli všetci na jednej úrovni. Neexistuje veľa ľudí, ktorí by to dokázali,“ zdôraznil.

Niekoľko slov napokon padlo aj o Sebastianovi Vettelovi, ktorý v minulom roku skončil až na konečnom trinástom mieste. „Nestanete sa štvornásobným majstrom sveta a potom len tak zabudnete, ako jazdiť. V minulom roku mal na duši iné faktory, ale vôbec nepochybujem o tom, že bude rovnako rýchly, ako bol predtým,“ dodal Lawrence Stroll.

Súvisiace články

Diskusia