logo F1online.sk

BWT napokon zostáva s Aston Martinom, jeho „akcenty“ zostanú súčasťou lakovania

Lance Stroll
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 2. 2021

S novým názvom, novým titulným partnerom i novými farbami. Nie všetko v tíme Aston Martin je však nové. Stajňa zo Silverstone trochu prekvapujúco oznámila, že pokračuje v spolupráci s BWT. Napriek viacerým špekuláciám sa rakúska spoločnosť uspokojí s tým, že na na novom lakovaní už nebude hrať prím ružová farba.

Predĺženie spolupráce s BWT oznámil Aston Martin na svojich stránkach. Napriek početným špekuláciám, najmä z nemeckých a talianskych zdrojov, sa prechod do iného tímu nekoná. Špekulovalo sa o Haase a Williamse, ktoré vraj boli ochotné dať priestor ružovej farbe na svojom lakovaní, BWT sa však nakoniec dohodlo na predĺžení spolupráce s Aston Martinom. Koľko priestoru dostanú na lakovaní ružové prvky sa dozvieme v stredu 3. marca pri oficiálnom predstavení nového monopostu. Niečo málo už naznačilo oficiálne stanovisko.

„Nový vzhľad tímu bude predstavený 3. marca a bude veľmi odlišný od toho predchádzajúceho. Zahŕňa úplne novú základnú farbu (s vysokou pravdepodobnosťou ňou bude britská pretekárska zelená, pozn. red.), no tieto dnešné novinky takisto znamenajú, že bude zahŕňať aj jemné akcenty značky BWT, ako aj jej logá, ktoré zostanú súčasťou lakovania Aston Martin Cognizant Formula One Team,“ stojí v oficiálnom stanovisku.

„Ciele značky majú nádych udržateľnosti. Spoločnosť BWT sa zaviazala redukovať množstvo plastového odpadu použitím opakovane použiteľných obalov recyklovateľných filtrov, aby tak zredukovala množstvo odpadu a znečistenia v súčasnom svete,“ píše sa na oficiálnych stránkach tímu.

„Naši priatelia od spoločnosti BWT boli verným podporovateľom tohto tímu a som rád, že sa rozhodli zostať našim partnerom,“ vyhlásil šéf stajne Otmar Szafnauer. „BWT podporí naše úsilie o dosiahnutie udržateľnosti vo všetkých oblastiach nášho podnikania.“

„Je to historicky veľmi silná spolupráca, ktorá vstupuje do novej éry. Tešíme sa na to, čo spolu môžeme dosiahnuť,“ dodal.

Súvisiace články