logo F1online.skF1online.sk

Szafnauer: Vettelovi bude Aston Martin sedieť, má stabilnú zadnú časť

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala11. 2. 2021

Uvidíme v roku 2021 návrat starého dobrého Sebastiana Vettela? Na túto otázku je ešte priskoro odpovedať, no šéf Aston Martinu Otmar Szafnauer ubezpečuje, že Vettel dostane techniku, ktorá by mu papierovo mala sedieť.

Sebastian Vettel je veľmi známy tým, že si potrpí na stabilnú zadnú časť monopostu. Aj vďaka tomu za čias fúkaných difúzorov tak dominoval. Nasledovala však zmena pravidiel a prestup do Ferrari, ktoré mu už taký komfort nezabezpečilo. Napokon sme boli svedkami pravidelných baletných vystúpení, pri ktorých hrali piruety prím.

Tomu by v tomto roku mohol byť koniec, keďže jeho nový monopost, ktorý vznikol na základe návrhu Mercedesu, má stabilnejší zadok. “Vtipné je, že takmer všetci jazdci, ktorí sa v našom tíme objavili, mali radi autá so stabilnou zadnou časťou,” pousmial sa Otmar Szafnauer počas interview pre RTL.

Preto sa aj vývoj vždy uberal týmto smerom. “Vždy sme sa snažili popracovať na tejto stabilite, aby sme získali auto s dobrým balansom. Určite urobíme všetko preto, aby sme zabezpečili, že ho bude mať aj Sebastian.”

Vettel by mal na oplátku poskytnúť svoje víťazné know-how. Aston Martin bude najviac zaujímať fungovanie Red Bullu, s ktorým Vettel vyhral štyri tituly. To však nie je všetko, čo môže Nemec do Aston Martinu priniesť. “Vieme, že Sebastian je jedným z najlepších jazdcov pri výbere správnej stratégie.”

Počas svojej návštevy továrne sa bývalý pretekár Ferrari posadil i do simulátora, aby si osvojil ovládanie nového auta. “Bolo to skvelé. Sebastian má v sebe všetko, čo sme od neho očakávali; je profesionál a štvornásobný majster sveta. Teraz už vidím prečo. Pracuje veľmi tvrdo, kladie otázky a má ohromné množstvo vedomostí.”

“Zabezpečíme, aby sme jazdcom dali ten správny monopost, no tiež prostredie a nástroje, ktoré budú potrebovať, aby podali maximálne výkony. Obaja,” dodáva aj v súvislosti s Lancom Strollom. “Ak sa nám to podarí, myslím si, že body, pódiá a víťazstvá budú prirodzene nasledovať.”

Súvisiace články

Diskusia