logo F1online.skF1online.sk

Alonso: Cítim sa mladý

Fernando Alonso
© Renault Sport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 1. 2021

Bude štartový rošt sezóny 2021 ten najkvalitnejší za dlhú dobu? Vďaka navrátilcovi Fernandovi Alonsovi a zotrvaniu stálic ako Räikkönen či Vettel, budeme mať na trati skvelý mix mladosti a skúsenosti. Návrat „El Nana“ do tohto športu je ďalším dôvodom, prečo si novú sezónu nenechať ujsť.

Po dvoch rokoch v rozličných šampionátoch našiel Fernando novú motiváciu. Dvakrát vyhral 24 hodín Le Mans, ovládol Daytonu, získal titul vo WEC a vyskúšal si dokonca aj Dakar. Bol to vskutku produktívne strávený čas, no teraz nastala tá správna chvíľa vrátiť sa domov.

Prečo sa v roku 2018 vlastne rozhodol odísť? „Moja myseľ smerovala k iným veciam. Mal som plnú hlavu IndyCar a môjho cieľa, ktorým bola trojkoruna.“

„Chcel som sezónu vo vytrvalostných pretekoch zakončiť čo možno najlepšie a v tom čase preteky v Sebringu a Veľká cena Austrálie 2019 kolidovali. Chcel som získať titul vo WEC, chcel som ísť znovu do Le Mans, v mysli som mal takisto Daytonu s Cadillacom. Takisto som cítil, že by som v roku 2020 mohol vyskúšať Dakar,“ vymenoval Alonso výzvy, ktorým v rokoch 2019 a 2020 čelil pre WTF1 podcast.

„Skrátka hlavou mi behalo toľko vecí, ktoré neboli Formulou 1. Vôbec ma vtedy nelákala, neponúkala to, čo mi ponúkali ostatné série. Tak som si povedal: ‚Pozri, je lepšie to tu zabaliť. Nevieš, či sa s novými pravidlami v roku 2021 vrátiš alebo nie. Tak povedz, že to sú tvoje posledné preteky‘.“

Napokon to jeho posledné preteky nebudú. Na konci marca vyráža s tímom Alpine do Bahrajnu na štart novej sezóny. Tá by preňho mala byť len tranzitnou a stajňa sa bude stále viac a viac koncentrovať na nové pravidlá.

„Po tom, čo som niektoré výzvy dokončil, chýba mi len Indy 500, som si povedal, že teraz je ten správny čas pre môj návrat. Aj keď sa nové pravidlá posunuli na rok 2022,“ hovorí Alonso.

„Cítim sa dobre, cítim sa mladý, cítim sa vo forme. Tak poďme znovu na to.“

Súvisiace články

Diskusia