logo F1online.sk

Verstappen si z pobytu doma a pandémie nerobí ťažkú hlavu

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Jakub Vaverka
Jakub Vaverka16. 1. 2021

Max Verstappen nemá starosti z toho, že by dostal koronavírus. Povedal, že je zodpovedný a keď sa nakazí, tak sa to jednoducho stane a on tomu nezabráni.

Koronavírus straší aj svet F1. Počas sezóny v roku 2020 sa nakazili traja jazdci – Sergio Pérez, Lance Stroll a Lewis Hamilton. Teraz majú obdobné problémy aj Lando Norris či Charles Leclerc. Kvôli šíriacej sa nákaze množstvo krajín zavádza lockdowny, rovnako tak Monako, kde žije aj Max Verstappen.

Jazdec Red Bullu ostáva pokojný, väčšinu času trávi doma. „Veľa času trávim online a stále mám veľa zábavy. Mal som dobrý rok,“ povedal pre portál GPFans. „Aj moji priatelia boli testovaní pozitívne a keď sa to stane, tak sa to stane. Myslím si, že sa zdá, že mladší ľudia sa s tým vyrovnávajú lepšie. Nevyhľadávam koronavírus, ale nerobím si starosti. Samozrejme, dávam si pozor a som zodpovedný, ale nemôžete vo svojom živote kontrolovať všetko.“

„Vídavam teraz moju rodinu o niečo menej, ale stále tu máme FaceTime. K dispozícii je veľa technológií a sú možnosti, ako sa s blízkymi spojiť. V tomto ja nevidím problém,“ hovorí belgický rodák, ktorý jazdí pod holandskou vlajkou. Počas úvodu minulého roka bol Verstappen jedným z jazdcov, ktorí pretekali vo virtuálnej F1.

Max má rád videohry, a to mu uľahčilo trávenie času doma. Uvedomuje si však, že to nemuselo byť jednoduché pre každého. „Záleží to na tom, aké máte záujmy. Ak ste človekom, ktorý naozaj rád chodí von a rád sa denne stretáva s ľuďmi, samozrejme, lockdown je veľmi náročný.“

„Ja som rád, že som doma a trochu oddychujem, pretože skutočne veľa cestujeme. Pre mňa osobne to celé nie je také zlé. Páčilo sa mi byť doma dlhší čas. Vlastne som viac preskúmal svoj byt!“ s jemnou dávkou humoru zakončil pilot, ktorý sa stal víťazom poslednej Veľkej ceny v minulej sezóne, ktorá prebiehala v Abú Zabí.