logo F1online.sk

Button: Uvidíme dobre vychovaného Alonsa

Jenson Button a Fernando Alonso
© McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 1. 2021

Fernando Alonso sa po dvojročnej prestávke vracia do kolotoča F1. Okrem fantastických výsledkov sa rodák z Ovieda preslávil aj svojou taktikou spálenej zeme“. Viackrát za sebou zanechal rozvrátený tím a na mnohé svoje vyjadrenia dodnes dopláca. Podľa jeho bývalého kolegu, Jensona Buttona, však v tomto roku uvidíme o niečo pokornejšieho Fernanda.

Majster sveta z roku 2009 toho vo Formule 1 preskákal naozaj neúrekom. Ako jediný bol tímovým kolegom Lewisa Hamiltona i Fernanda Alonsa a oboch dokonca dokázal v internom súboji poraziť. Button sa na návrat „El Nana“ veľmi teší a očakáva, že tohtoročný Fernando bude o niečo iný.

„Podľa mňa je to skvelé,“ povedal na margo Alonsovho návratu do Formuly 1 Jenson Button pre PlanetF1. „On je skutočná osobnosť a myslím, že sa za posledných pár rokov naučil o niečo väčšej pokore.“

„Podľa mňa v tomto roku uvidíte silného a dobre vychovaného Fernanda Alonsa. Jeho návrat je naozaj dobrý pre neho i pre šport samotný. Zdá sa, že naozaj tvrdo pracuje, aby bol fit, čo je skvelé. Určite to bude potrebovať, keďže už nie je mladík.“

Alonso v tíme nahradí Daniela Ricciarda, ktorý patril v roku 2020 na štartovom rošte k najlepším. Pre Španiela tak bude rok 2021 veľkou výzvou, vrátiť sa do formy, vyplniť medzeru po Ricciardovi, zvládnuť spoluprácu s Estebanom Oconom a ešte posunúť tím Alpine na ďalšiu úroveň.

„S Renaultom získal dva tituly, takže to je ten ideálny tím pre jeho návrat. Bude preňho náročné nahradiť Daniela Ricciarda, ktorý je veľmi kvalitným pretekárom,“ dodal Button,.

Súvisiace články