logo F1online.sk

Roberts: Veci sa skutočne začali meniť

Williams, ilustračné
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 1. 2021

Tím Williams prevzala v lete investičná skupina Dorilton Capital, ktorá zachránila budúcnosť značky i stovky pracovných miest. Cieľom však je vrátiť partičku z Grove späť do tých správnych koľají, vrátiť jej úspechy i lesk. Ovocie investícií americko-kanadskej investičnej skupiny sme síce na trati príliš nezaznamenali, no podľa šéfa tímu, Simona Robertsa, ich už v tíme cítiť.

Vo Formule 1 nie je zmena majiteľa tímu niečo, čo súperi okamžite pocítia aj na trati. Prvým „svedkom“ zmien je samotná továreň a nálada v tíme. A tie vraj už nastali.

„Vlastnia deväť ďalších spoločností – toto bola ich desiata akvizícia – všetky ostatné v posledných deviatich či desiatich rokoch, boli dlhodobé projekty,“ povedal šéf Williamsu Simon Roberts pre GP Racing. „My sme trochu odlišný prípad, pretože sme športovým celkom, čo je pre nich nové. Ich filozofiou je nechať manažment viesť a poskytnú mu podporu, prípadne vyplnia medzery.“

„Odkedy prevzali kontrolu, navštívili továreň niekoľkokrát a zúčastnili sa aj nejakých pretekov. Veci v továrni sa veci skutočne začali meniť. Dosť investujeme, robíme všetko, čo je potrebné urobiť a uisťujeme sa, že v rokoch 2021 a 2022 bude všetko ako má byť.“

S odchodom Franka a Claire Williamsových odišiel i posledný súkromný a plne nezávislý tím. Noví majitelia ubezpečili, že meno Williams bude žiť ďalej, hoci sa ťažko ubrániť dojmu, že dnes toto meno slúži už len ako marketingová značka.

„Sú to veľmi inteligentní a skvelí ľudia, ktorí milujú to, čo robia. Chcú zlepšiť výkon tímu, no zároveň udržať jeho hodnoty a jeho cítenie. Vládne tu rodinná atmosféra a veľká rozmanitosť, čo je pre nich takisto dôležité,“ povedal Roberts.

„Nechceme prísť o nič z toho, čo Frank a Claire za tie dlhé roky budovali, no zároveň je to doba zmien. Naozaj sa potrebujeme posunúť a oni nám v tom pomáhajú,“ uzavrel Roberts.