logo F1online.sk

Aké úlohy čakajú Jensona Buttona vo Williamse?

Jenson Button
© Twitter/Jenson Button
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 3. 2021

Po odchode rodiny Williamsovcov začala vo vedení tímu z Grove reštrukturalizácia. Simon Roberts sa ujal stoličky šéfa stajne, Jost Capito sa stal výkonným riaditeľom. V januári Williams oznámil aj príchod Jensona Buttona. Majster sveta z roku 2009 sa ujal roly poradcu, nikto však netuší, čo presne bude jeho náplňou práce. Viac svetla do celej veci priniesli minulý týždeň Roberts a Capito.

Jenson Button sa vracia tam, kde všetko začalo. V roku 2000 debutoval vo Formule 1 práve s Williamsom. Teraz sa do Grove vracia v úlohe poradcu. Ťažko však bolo odhadnúť, čo presne bude mať na starosti. Stále platí, že žije s rodinou v Kalifornii a aj sám Roberts priznal, že od svojho menovania do funkcie ešte Grove nenavštívil. Všetko však má svoj čas.

„Kvôli pandémii sa Jenson sem do Británie ešte nedostal,“ priznal Roberts. „Samozrejme, že sa s ním bavíme, podporuje nás v mnohých oblastiach, najmä obchodných. Pomáha predstavenstvu a obchodnému oddeleniu nášho tímu.“

„Akonáhle začneme pretekať, tak príde a pomôže nám. Jeden z jeho niekdajších inžinierov pracuje pre tím, čiže máme dobré väzby.“

„Naozaj sa tešíme, až príde do garáže a budeme ho môcť so všetkým oboznámiť. Necháme ho robiť to, čo vie najlepšie – rozprávať, stať sa studnicou nápadov a zdieľať svoje skúsenosti,“ vyhlásil Roberts.

Button síce nemá s manažovaním pretekárskeho tímu veľa skúseností, no s Formulou 1 má skúseností aj za troch. V tomto športe strávil v rozličných tímoch sedemnásť rokov, stal sa majstrom sveta a ako jediný dokázal v tom istom aute poraziť dvoch velikánov – Lewisa Hamiltona a Fernanda Alonsa.

„Mať ho v tíme je skvelé, už kvôli rozhovorom s ním. Poskytne nám na všetko svoj pohľad. Je to veľký profesionál, bol majstrom sveta, skúsil rozličné pretekárske série a je to skutočný expert. Sme radi, že máme takéhoto sparringpartnera,“ povedal Jost Capito, ktorý už s Buttonom spolupracoval v McLarene.

Súvisiace články