logo F1online.sk

Šéf Williamsu bude v Turecku chýbať, má Covid

Simon Roberts
© Williams
Milan Kubala
Milan Kubala11. 11. 2020

Williams sa bude musieť v Istanbul Parku zaobísť bez svojho zastupujúceho šéfa Simona Robertsa, ktorý po odchode nahradil Claire Williamsovú. Mal totižto pozitívny test na koronavírus.

Informoval o tom tím v stredu večer prostredníctvom oficiálneho stanoviska, v ktorom prezradil, že sa u Robertsa objavili aj príznaky. “Simon mal negatívny výsledok po teste v pondelok, a to v rámci štandardného testovacieho harmonogramu tímu.”

“Avšak, objavili sa uňho mierne príznaky, a tak dnes ráno (v stredu) podstúpil ďalší test, ktorý bol už pozitívny,” informuje hovorca britského tímu. “Simon sa inak cíti dobre, teraz bude desať dní v izolácii v súlade s nariadeniami Veľkej Británie. Fungovanie tímu tento víkend podporí zo svojho domova.”

Roberts plní úlohy šéfa tímu len od úvodu septembra, keď prevzal štafetu po Claire Williamsovej a Frankovi Williamsovi. Aspoň do doby, kým Dorilton Capital, nový majiteľ, neurčí stáleho šéfa tímu.

Do tohto víkendu teda nezasiahne, no keďže po ňom bude nasledovať jeden voľný týždeň, v Bahrajne a Abú Zabí by nemal chýbať. “Manažér tímu Dave Redding a hlavný inžinier konštruktérov Adam Carter prevezmú jeho úlohy v Turecku,” ozrejmil Williams.

Williams už pred pár dňami prezradil, že kvôli pozitívnym testom a nariadeným karanténam pre niektorých zamestnancov musel pomeniť osadenstvo, ktoré vycestuje do Istanbulu. Nahradia ich ľudia predovšetkým z továrne.

V súvislosti s Robertsovým pozitívnym testom sa však už žiadne ďalšie rošády nečakajú. “Simon nebol v blízkom kontakte so žiadnym z členov pretekárskeho tímu. Tímu bude pokračovať vo svojich úlohách presne podľa plánov.”