logo F1online.sk

Mazepin o Schumacherovi: Poznáme sa dlho, no priatelia nie sme

Nikita Mazepin
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 1. 2021

Portál The Race nedávno označil jazdeckú zostavu tímu Haas ako najmenej kvalitnú v súčasnom štartovom poli. Dôvody sú jasné, neskúsenosť i niektoré otázniky nad ich juniorskými kariérami. Otázne je i to, aká bude ich vzájomná spolupráca, keďže sa jedná o dlhoročných súperov.

Je zrejmé, že budú bojovať hlavne medzi sebou. Nedá sa očakávať, že Haas dokáže postaviť auto, ktoré v tomto roku vráti americký tím do stredu poľa. Naopak, bude sa musieť vysporiadať s rastúcim tlakom Williamsu. Dôležitá teda bude tímová spolupráca.

„Ak mám byť úprimný, jeho meno pre mňa nič neznamená,“ vyhlásil Mazepin v rozhovore pre Matč TV. „Nie sme priatelia, skôr by som povedal, že sme starí známi. Pretekali sme proti sebe v motokárach. Jeho priezvisko je samozrejme dvojsečná zbraň, dodáva mu silu, ale je to i tlak a pozornosť navyše. Keď však na helme zavriete priezor, nemáte čas nad tým uvažovať.“

Ako sme už uviedli, Haas musí k sezóne 2021 pristupovať veľmi racionálne. Pre tím i jeho pilotov to bude tranzitný rok pred sezónou 2022. Priznáva to i sám Mazepin, ktorý si uvedomuje, že v budúcom roku bude súperiť hlavne s tímovým kolegom.

„Musíme byť realistickí, preto očakávame náročnú sezónu. Nemyslím, že na rošte je veľa áut, s ktorými budeme môcť v budúcom roku súperiť, keďže nemáme dostatočnú rýchlosť. Auto zrejme nebude mať dobrú výkonnosť. Ak však mám hovoriť o jazdcoch ako takých, rád by som vyzdvihol Lewisa Hamiltona. To, čo okolo seba dokázal vybudovať je viac, než len zbierka trofejí a rýchlych kôl,“ povedal Mazepin.