logo F1online.sk

Silverstone zvažuje, že na tribúny postaví atrapy fanúšikov z kartónu

Fanúšikovia z kartónu
© Twitter/Borussia
Milan Kubala
Milan Kubala7. 6. 2020

Ako zlepšiť atmosféru na pretekoch, na ktorých budú mať diváci vstup zakázaný? Túto tému práve rozoberajú organizátori európskych veľkých cien vrátane vedenia Silverstonu. Nápadov vraj majú viacero, jedným z nich je vytvorenie vizuálnej diváckej kulisy.

“Skúmali sme, aké máme možnosti a poviem vám, že nemáme núdzu o ľudí, ktorí mi chcú predať zaujímavé nápady,” prezrádza Stuart Pringle, šéf Silverstonu, v rozhovore s BBC Radio 5. “Hlavne tlačiarenské spoločnosti, ktoré chcú zreplikovať tú vec s kartónovými fanúšikmi z Bundesligy. V skutočnosti je to skvelé a šiel by som do toho.”

Okolo 13-tisíc fanúšikov Borussie Mönchengladbach pomohlo svojmu klubu pred zápasom s Bayernom Leverkusen tým, že sa odfotilo vo farbách klubu, zaslalo fotografiu a pre svoju kartónovú podobizeň zakúpilo 19-eurový lístok. Klub podporili nielen finančne, ale vraj aj psychicky. “Je lepšie hrať pred fotkami ako pred ničím,” povedal pred zápasom jeden z trénerov.

V niečo podobné verí aj vedenie tradičného britského okruhu. “Toto je zábavný priemysel, s fanúšikmi si chceme udržať nejaký vzťah, chceme ich do celej záležitosti zapojiť čo najviac, ako to len bude možné. V dnešnej digitálnej dobe je to oveľa jednoduchšie. Na našich webstránkach a sociálnych sieťach budeme toho robiť naozaj veľa. Ak nájdeme spôsob, ako sem ľudí dostať aj prakticky, nech je to už cez videostenu alebo v podobe davu z kartónov, určite sa na to pozrieme,” pokračoval šéf silverstonského okruhu.

Formula 1 tento rok oslavuje 70. výročie, k čomu si v Silverstone prichystali špeciálny program. A hoci teraz zorganizujú okrem tej svojej dokonca aj Veľkú cenu 70. výročia Formuly 1, z prehliadky historických monopostov a ani ďalších pripravovaných aktivít nebude nič.

Je to obrovská škoda, že tento rok nebudeme môcť fanúšikom ukázať nádhernú prehliadku áut, ktorú sme naplánovali,” zareagoval sklamaný Pringle. “Dosť sa však teším, až im to ukážeme pri príležitosti 71. výročia, keď sa budúci rok všetci vrátia.”

Briti hlavy určite nevešajú a chcú aj v obmedzených podmienkach ponúknuť niečo extra. “Silverstone zohral dôležitú úlohu v šampionáte a máme čo oslavovať. Myslím si, že sa nám podarí vytvoriť festivalovú atmosféru. Bavili sme sa už s vysielacími spoločnosťami a majú záujem sa pridať.”

“V Silverstone máme prekrásne nové múzeum s fantastickým archívom, v ktorom máme prístup ku všetkému. Máme vystavených veľa áut. Dúfame, že nám situácia okolo koronavírusu už čoskoro dovolí toto múzeum otvoriť a fanúšikovia, ktorí nebudú mať možnosť sa cez leto zúčastniť na veľkej cene, sa budú môcť nadýchať histórie Silverstonu aspoň návštevou nášho múzea,” dodal.

Súvisiace články