logo F1online.sk

Frank Williams je v nemocnici, jeho stav je stabilizovaný

Frank Williams
© Singapore GP/Twitter
Milan Kubala
Milan Kubala15. 12. 2020

Rodina Franka Williamsa v utorok večer informovala o tom, že legendárny šéf jedného z najúspešnejších tímov Formuly 1 je v nemocnici. Jeho stav je podľa vyhlásenia rodiny stabilizovaný.

Frank Williams vlani oslávil 50 rokov na pozícii šéfa formulového tímu. Ďalšie roky na čele však už nepridal; turbulentná sezóna 2020 Williamsovcov primäla k tomu, aby tím predali americkej investičnej spoločnosti Dorilton Capital.

Samotný Williams sa začal uťahovať do úzadia v roku 2012, keď časť kompetencií prenechal svojej dcére Claire. V roku 2016 sa liečil z pneumónie a následne prestal cestovať aj na veľké ceny. Výnimku spravil minulý rok na VC Veľkej Británie.

Teraz rodina informuje o zdravotných komplikáciách Franka Williamsa. “Sir Frank Williams bol prijatý do nemocnice, kde leží v stabilizovanom stave. Frankov zdravotný stav je súkromnou záležitosťou a preto nebudeme v tejto chvíli informovať o žiadnych ďalších detailoch.”

“Žiadame vás, aby ste rešpektovali súkromie našej rodiny. V pravej chvíli tím vydá aktuálne správy. Ďakujeme,” stojí v stanovisku.