logo F1online.sk

VC Ruska potvrdzuje: Sme otvorení viacerým veľkým cenám

Soči, Rusko
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala4. 6. 2020

Zaplniť tohtoročný kalendár nebude jednoduchá úloha. Pomocnú ruku podávajú organizátori zo Soči, ktorí sú ochotní ponúknuť svoj okruh aj na dva víkendy rovnako, ako to spravili Red Bull Ring a Silverstone.

Soči môže byť aspoň z pohľadu koronavírusu ideálnym prírastkom do kalendára. Vzdialenosť letiska a hotelov je minimálna, okruh sa navyše nachádza v areáli olympijského parku, čiže izolovanie účastníkov podujatia od ostatných ľudí nebude problém.

Hovorca organizátorov Rosgonki pre motorsport.com potvrdil prebiehajúce rokovania: “Momentálne preberáme s kolegami z Formuly 1 rôzne možnosti zorganizovania Veľkej ceny Ruska. Platí to o formáte víkendu a tiež o počte pretekov.”

“Ak to bude nevyhnutné, nevylučujeme možnosť usporiadania dvoch podujatí. Soči má excelentnú modernú infraštruktúru, ktorú naši partneri ocenia. Tím Rosgonki je pripravený na niekoľko pretekárskych víkendov v Soči,” hlásia organizátori.

“Konečný formát pretekov určíme po ďalších konzultáciách s expertmi a po analýze aktuálnej situácie týkajúcej sa koronavírusu,” dodal hovorca.