logo F1online.sk

Tretí tréning pre Verstappena, Bottas druhý

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Milan Kubala
Milan Kubala5. 12. 2020

Kvalifikačná nadvláda Mercedesov v treťom tréningu nepokračovala. Najrýchlejšie kolo zajazdil Max Verstappen, ktorý sa takmer dostal pod hranicu 54 sekúnd. Stopky sa v jeho prípade zastavili na hodnote 54,064s, čo bolo o dve desatiny skôr ako v prípade Valtteriho Bottasa. Tretí skončil Pierre Gasly.

Gasly potvrdil, že AlphaTauri si tento víkend môže vyjazdiť naozaj dobrý výsledok. Za ním skončili Esteban Ocon a Lando Norris, ktorý bude po tomto tréningu určite spokojnejší ako po tých piatkových, keď ho trápila pohonná jednotka. Šlo však o piatkovú verziu, a tak trest nedostane.

Alex Albon skončil šiesty so stratou 0,565 sekundy na Maxa Verstappena, ale svoje kolo zajazdil na stredne tvrdých pneumatikách.

George Russell tentoraz čelu nestíhal, získal len siedmu priečku pred Pérezom, Strollom a Sainzom. Dá sa však očakávať, že v kvalifikácii toho zo strany Mercedesov uvidíme viac.

Pred sobotou nasadil novú jednotku elektroniky a novú batériu Pietro Fittipaldi, čo ho predurčuje na štart z poslednej priečky. Agregát Ferrari zrejme nefunguje úplne podľa predstáv ani na aute Sebastiana Vettela, ktorý musel tretí tréning predčasne ukončiť. Tím pred kvalifikáciou vymení celú pohonnú jednotku, podľa vyjadrení z preventívnych dôvodov. Výmena potrestaná nebude, nasadí pohonnú jednotku, s ktorou jazdil v piatok.

https://pbs.twimg.com/media/Eoe6u4RXIAA_vLL?format=jpg&name=medium