logo F1online.sk

Russell najrýchlejší aj v druhom tréningu, Bottas bez riadneho času

George Russell
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala4. 12. 2020

Valtteri Bottas v druhom tréningu preradil na vyšší prevodový stupeň. Len škoda, že opäť narobil podobne veľa chýb ako v prvom tréningu. O svoj najrýchlejší čas prišiel — zmazali mu ho komisári —, a tak prvé miesto opäť získal George Russell.

Brit zajazdil svoje najlepšie kolo za 54,713 sekundy, čo by stačilo na druhé miesto, keby Valtteri Bottas vo ôsmej zákrute nebol príliš široký. Fín by mal v tom prípade na konte čas 54,506 sekundy. Nakoniec tak skončil len jedenásty po jazde plnej chýb, okrem širokých výjazdov a prebrzdení sme ho videli aj v štrku.

Do roly favorita na pole position ho však pasuje grafika AWS. Podľa nej je na jedno kolo o 0,28s rýchlejší ako George Russell a o 0,33 sekundy ako Max Verstappen.

Druhé miesto patrilo Holanďanovi, ktorý sa v tréningu opakovane sťažoval na nedotáčavé auto. Jeho slová kvitoval aj Alex Albon na piatom mieste. Okrem toho sme Verstappena počuli hovoriť o tom, že na rovinkách má veľké problémy s predbehnutím konkurencie. Red Bully rozdelil Esteban Ocon.

Šieste miesto získal Daniil Kvjat, čím potvrdil dobré tempo z úvodného tréningu. Nasledujú Lance Stroll, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly a Carlos Sainz.

Posledný menovaný mal dnes technické problémy s prevodovými stupňami a ich synchronizáciou. V porovnaní s ťažkosťami, ktoré mal jeho kolega, to bolo ešte fajn. Norris presedel väčšinu tréningu v garáži, keďže ho trápila pohonná jednotka.

Ani Ferrari nemalo dobrý druhý tréning. Charles Leclerc v ňom odjazdil dve kolá, keď sa na jeho aute objavil problém. Ferrari informovalo, že šlo o poruchu hnacieho hriadeľa, k čomu zrejme prispela aj mimoriadne hrboľatá prostredná časť trate. Monačan nervózne čakal v garáži v nádeji, že sa to podarí mechanikom opraviť, no nakoniec to Ferrari nestihlo. Skončil posledný bez času.

Spokojný nebol ani Sebastian Vettel, ktorý sa zas trápil so zadnou časťou svojho auta. Videli sme ho v hodinách v druhej zákrute a neskôr aj v päťke, kde vyšiel na štrk. Počas jeho výletu takmer zmietol z trate Kevina Magnussena.

https://pbs.twimg.com/media/Eoal_A5W4AANNQv?format=jpg&name=medium