logo F1online.sk

Hamiltonova absencia šance Red Bullu nezvýši, uvažuje Verstappen

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala4. 12. 2020

Lewis Hamilton, suverén posledných sezón a tiež tejto, v ktorej vyhral jedenásť pretekov z pätnástich, bude v Sachíre chýbať. Jeden by čakal, že si Max Verstappen začne mädliť ruky a pomýšľať na ďalšie víťazstvo. Nie je tomu tak. Holanďan očakáva náročný víkend.

“Lewis tu síce nie je, ale v najrýchlejšom aute v poli budú teraz jazdiť Valtteri a George,” podotýka Max Verstappen. Podľa neho mu nebude robiť problémy na ceste za víťazstvom len Mercedes. “Stále to bude veľmi ťažké, hlavne pri tejto konfigurácii trate.”

“Časy na kolo budú veľmi tesné medzi nami a chlapcami, ktorí boli minulý týždeň za nami. Nečakám, že by to bolo jednoduché,” avizuje veľkú vyrovnanosť tretí muž šampionátu.

Pri odhadovaných časoch na hranici 54 sekúnd očakáva, že bude mať hlavné slovo pohonná jednotka, veď brzdiť sa bude asi len štyrikrát. “Toto pomôže len autám, ktoré majú väčší výkon. Očakávam, že my to budeme mať náročnejšie.”

“Podľa mňa je to trochu špecifická konfigurácia. Na tej časti, ktorá nie je veľmi využívaná, je to navyše dosť pieskové. Bude to nová výzva, niečo iné, nuž uvidíme, čo nám to prinesie,” skonštatoval.

V piatkových tréningoch bude dôležité správne odhadnúť vhodnú mieru prítlaku. Verstappen sa modlí, aby sa nejazdilo s miniatúrnymi krídlami z Monzy. Práve v Taliansku totiž na Mercedes stratil deväť desatín. “Ja naozaj dúfam, že to nebude ako v Monze. Musíme si však počkať a potom uvidíme. Táto trať sa od Monzy trochu líši. Stále je tu pár zákrut, v ktorých môžete trochu nakloniť misky váh na svoju stranu.”

“V Monze jazdíte s naozaj veľmi nízkym prítlakom. Všetci tak jazdia, takže na rovinkách strácame. Myslím si, že tu to bude z pohľadu prítlaku trochu iné. Dúfajme, že to bude lepšie,” doplnil.

Súvisiace články