logo F1online.sk

Jones a Villeneuve s Ricciardom nesúhlasia. Nech si vypne telku, odkazujú

Romain Grosjean a Ian Roberts
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala3. 12. 2020

Poňala réžia priameho prenosu Grosjeanovu nehodu holywoodsky, ako to označil Daniel Ricciardo? Možno áno, no to neznamená, že je to nutne zlé, myslia si majstri sveta Alan Jones a Jacques Villeneuve. Ak sa to Ricciardovi nepáčilo, odporúčajú mu s Formulou 1 skončiť, alebo si aspoň vypnúť priamy prenos.

Austrálčan bol z opakovaných záberov znechutený a kompetentných si poriadne podal. Neskôr sa k nemu pridal aj Sebastian Vettel, ktorý skonštatoval, že sú “ľudské bytosti a nie veci”.

Alan Jones, ktorý toho počas svojej kariéry zažil dosť a v roku 1980 sa stal majstrom sveta, Ricciardovi ukazuje dvere zo sveta Formuly 1. “Máme tu chudáka Daniela Ricciarda a jeho bľabotanie o tom, aké boli tie opakované zábery necitlivé a aké bolo hlúpe ich ukazovať. Ale aby sme nechodili okolo toho ako okolo horúcej kaše; toto je nebezpečný šport,” pripomenul Ricciardov krajan.

“Všetci si radi pozrieme poriadnu nehodu, pokiaľ sa pri nej nikto nezraní. A táto možnosť je čoraz menej a menej pravdepodobná s tým, ako sa bezpečnosť posúva vpred. Ale stále je to nebezpečný šport,” zopakoval 74-ročný Jones. “Daniel tu hovorí o púšťaní opakovaných záberov pred reštartom pretekov. Ak si doteraz nebol vedomý toho, že sa niečo také môže stať, mal by to zabaliť.”

Zlaté časy kariéry Jacquesa Villeneuva prišli takmer o dvadsať rokov neskôr ako tie Jonesove, no vekový rozdiel ich názory nijako nerozdelil. Obaja považujú priamy prenos za dobre zvládnutý.

Čo na to teda hovorí Jacques Villeneuve? “S Ricciardom absolútne nesúhlasím. Ak má naozaj z tých záberov také pocity, mal by si začať hľadať novú prácu. A vôbec — totálne sa mýli. Tie zábery ukázali až v momente, keď vedeli, že Grosjean je OK. Ak chce Ricciardo zarábať milióny ako pilot Formuly 1, tak vie, že toto je súčasťou hry.”

A diváci majú tiež na výber, pokračuje majster sveta z roku 1997: “Nikto nikoho nenúti sledovať Formulu 1. Je to proste predstavenie a toto je jeho súčasťou. Ľudia to chcú vidieť. Ak má Ricciardo na to naozaj taký názor, mal by si tiež vypnúť telku.”