logo F1online.skF1online.sk

Dvere pre Maxa Verstappena sú vždy otvorené, vyhlásil Krack

Max Verstappen a Adrian Newey
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 9. 2024

Aston Martin loví vo veľkom. Lawrence Stroll nie je vôbec spokojný s tým, ako si počína jeho tím v tejto sezóne. Kanadský miliardár dal jasne najavo, že sa nezastaví pred ničím a žiadne meno neunikne jeho šekovej knižke. Keď sa začalo hovoriť o príchode Adriana Neweyho, okamžite na to nadviazali špekulácie, že ho bude nasledovať aj Max Verstappen.

Je jasné, že holandský pretekár je absolútnym alfa samcom prestupového trhu. Keď s ním v tomto roku koketoval Toto Wolff, holandský pretekár nemal najmenší záujem poprieť prestupové špekulácie a dokonca ocenil dobré vzťahy so šéfom Mercedesu. Je možné, že čoskoro naskočí na tento vlak aj Aston Martin?

Po príchode Neweyho má Lawrence Stroll určite dôvod na optimizmus a sebadôveru. V dňoch po podpise geniálneho konštruktéra ožili špekulácie talianskeho Autosprintu z augusta, podľa ktorých by sa k Adrianovi mohol pridať aj Max Verstappen. Nateraz sa to zdá príliš vzdialené realite, ale ani šéf Aston Martinu Mike Krack nepoprel, že by chcel Holanďana vo svojom tíme.

„Dvere pre Maxa Verstappena sú vždy otvorené, nech už bude chcieť čokoľvek,“ vyhlásil Luxemburčan. „Keď sa vám podarí získať Adriana Neweyho, v prvom rade je to dôkaz, že náš projekt má dôveryhodnosť a Lawrencova vízia nie sú len reči, ale reálne činy.“

„Ako tím si z toho môžeme odniesť väčšiu sebadôveru. Toto už nie je stajňa outsiderov ako kedysi. Tento tím by mal nadobudnúť presvedčenie, že to dokáže. Okrem toho to prinesie úplne nový prístup k partnerom a pilotom. Podpis zmluvy s Neweym otvorí množstvo dverí smerom do budúcnosti,“ odkázal odhodlane Krack.

Sú to zaujímavé slová. Žiadne „sme spokojní s našou jazdeckou zostavou“ alebo „momentálne neuvažujeme o zmene“, ako sme od Luxemburčana počuli v minulosti už niekoľkokrát, ale „dvere sú otvorené“. Krack však pripomína, že posila ako Newey uľahčí život tímu vo všetkých oblastiach.

„Po podpise takého človeka sa náš tím stane atraktívnejším v každej oblasti,“ povedal šéf Aston Martinu. „Naša dôveryhodnosť sa zvýšila, keďže sme dokázali, že náš projekt skutočne môže dosiahnuť vytýčené ciele. Keby som študoval na univerzite a videl tieto novinky, asi by som si povedal, že najviac sa môžem naučiť prácou v Aston Martine. Myslím si, že to bude mať práve tento efekt.“

Otázka je, a teraz sa presunieme do sveta predstáv a snov, ako by to vyzeralo, keby Aston Martin skutočne získal Verstappena. Ak je konečným cieľom Lawrenca Strolla titul pre jeho syna Lanca, tak si asi nemusíme klamať, že kanadský pretekár Maxa neporazí. Ak sa teda môže uskutočniť prestup Verstappena, môže sa uskutočniť aj odchod Strolla mladšieho z tímu. Ktorá z týchto dvoch možností sa javí ako pravdepodobnejšia?

Súvisiace články

Diskusia