logo F1online.skF1online.sk

Ferrari potvrdilo organizačné zmeny. Z Loïca Serru sa stane nový technický riaditeľ

Charles Leclerc
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala5. 9. 2024

Frédéric Vasseur po oznámení odchodu bývalého technického riaditeľa Enrica Cardileho avizoval, že bude nutné mierne upraviť štruktúru technického oddelenia stajne. O výsledkoch nás mal informovať po letnej prestávke. Ten deň nastal práve dnes.

Z tlačovej správy, ktorú Ferrari zverejnilo vo štvrtok predpoludním, sme sa dozvedeli, že priamym nástupcom Enrica Cardileho sa stane Loïc Serra, ktorý už 1. októbra posilní Scuderiu po svojom odchode z Mercedesu. Jeho oficiálna pozícia bude “technický riaditeľ pre šasi” a bude sa zodpovedať priamo šéfovi stajne Frédéricovi Vasseurovi.

Scuderia má okrem toho aj technického riaditeľa pre pohonnú jednotku. Na tomto poste bude naďalej pôsobiť Enrico Gualtieri a tiež bude viesť vývoj agregátov určených pre novú technologickú éru vo Formule 1, ktorá sa začne v roku 2026.

Loïc Serra bude zodpovedný za viacero oddelení a bude pod ním pôsobiť niekoľko špičkových odborníkov. Šéfom inžinierov projektu šasi je Fabio Montecchi; za výkonnosť monopostu je zodpovedný Marco Arduno; na vývoj aerodynamiky zas bude dohliadať Diego Tondi, ktorý o tejto zmene informoval už na začiatku augusta, keď si túto novú funkciu napísal do profilu na svojom LinkedIne.

Traťových inžinierov bude viesť Matteo Togninalli a prevádzkovým riaditeľom šasi je Diego Ioverno, ktorý zároveň s tým bude pokračovať aj ako športový riaditeľ Ferrari.

Keď Frédéric Vasseur pred letnou prestávkou avizoval, že po letnej pauze spoznáme novú štruktúru technického oddelenia, fanúšikovia talianskej stajne ešte živili nádej, že sa na zozname dôležitých ľudí Scuderie objaví aj Adrian Newey.

Po posledných správach je to však už prakticky vylúčené. Oznámenie príchodu Adriana Neweyho do Aston Martinu sa očakáva v najbližších dňoch, s najväčšou pravdepodobnosťou v utorok pred VC Azerbajdžanu. Britský tím totiž na tento deň zvolal tlačovú konferenciu.

Súvisiace články

Diskusia