logo F1online.sk

Cyrila už asi unavujem, prestáva mi odpisovať, smeje sa Alonso

Fernando Alonso a Ciaron Pilbeam
© Twitter/renault
Milan Kubala
Milan Kubala26. 11. 2020

Fernando Alonso má za sebou štyri testovacie dni s monopostom z roku 2018 a k tomu jeden filmovací s tohtoročným R.S.20. Navštevuje aj továreň, no odpovede na všetky svoje otázky stále nemá. Španiel je preto v pravidelnom kontakte so šéfom tímu Cyrilom Abiteboulom. Komunikácia je to veľmi intenzívna — aspoň z Alonsovej strany.

Dvojnásobný majster sveta z rokov 2005 a 2006 do nového projektu skočil rovnými nohami. Jeho obrovskú motiváciu si pochvaľuje celý Renault a najlepšie ju vykresľuje rozhovor s Marcinom Budkowskim, v ktorom športový riaditeľ Renaultu uviedol, že Alonso chce, aby hneď 1. januára v Renaulte otvorili veterný tunel a začali vyvíjať auto pre rok 2022.

Dobre naladený zostáva Fernando Alonso, ktorý sa s dychtivosťou učňa dožaduje informácií od svojho majstra. “Práve som mu poslal tri správy. Bolo to pred nejakou polhodinkou. Viem, že si ich prečítal, ale ešte stále mi neodpovedal,” hovorí na margo Cyrila Abiteboula pre Auto Hebdo. Potom sa rozosmial: “Som si istý, že už zo mňa začína byť otrávený, keď mi neodpovedá na správy.”

Medzitým aj Esteban Ocon, Alonsov budúcoročný kolega, v rozhovoroch priznal, že už aj jeho začal Španiel “obťažovať” správami o plánoch pre rok 2021. Celý tento kolotoč sa vraj začal v ten deň, keď bolo oficiálne potvrdené obnovenie spolupráce Renaultu s Alonsom.

“Ľudia sú veľmi prekvapení zakaždým, keď o mne počujú niečo podobné, ale ja som bol vždy taký,” vysvetľuje Alonso. “V McLarene boli všetci prekvapení z toho, aký som bol z Hondy nadšený. Pomysleli si, že som tam asi šťastnejší ako vo Ferrari, hoci si museli všimnúť aj môj entuziazmus vo Ferrari.”

“Ja som bol vždy takýto. Mnoho ľudí si to však uvedomí až vo chvíli, keď so mnou začnú pracovať. Ja som sa vždy chcel vrátiť do Formuly 1,” doplnil rodák z Ovieda.