logo F1online.skF1online.sk

Pérez srší spokojnosťou: Tento víkend potvrdzuje, že sme porozumeli našim problémom!

Sergio Pérez
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 8. 2024

Nie, kvalifikácia na Veľkú cenu Holandska nepriniesla ďalšie sklamanie pre Sergia Péreza. Podobne ako v Belgicku dokázal zabrať a vybojoval si veľmi solídne umiestnenie na štarte, hoci pred troma týždňami v pretekoch absolútne vybuchol. Teraz si to už nechce dovoliť a podľa vlastných slov je v Holandsku v lepšej pozícii, keďže v Zandvoorte sme vraj boli svedkami dividend tvrdej práce Red Bullu v priebehu letnej prestávky.

Mexický pretekár odštartuje v nedeľu z piateho miesta, čo je pomerne solídne umiestnenie vzhľadom na formu McLarenu a taktiež počiatočnú rýchlosť Mercedesu v Holandsku. Checo mohol o takýchto výsledkoch v predchádzajúcom období len snívať a po skončení kvalifikácie bol očividne bojovo naladený. Nepochybne si pred pretekmi verí.

„Určite si myslím, že je to lepšie,“ vyhlásil Pérez pre televíziu Sky. „Ako tím sme mali veľmi dobré prázdniny a dokázali sme porozumieť mnohým našim problémom. Víkend samotný to len potvrdil. Myslím si teda, že v tomto smere to vyzerá sľubne. Teraz potrebujeme poskladať puzzle dokopy a verím, že nás čaká dobrá druhá polovica sezóny.“

Tomu pritom v kvalifikácii nešlo šťastie úplne naproti, keď ho v Q1 obmedzil Lewis Hamilton. Péreza to napokon stálo jednu sadu čerstvých mäkkých pneumatík a svoju nespokojnosť naplno vyjadril vo vysielačke. So stratou dvoch desatín na štvrtého Georgea Russella a štyroch desatín na tímového kolegu Maxa Verstappena však asi ani s ďalšími softami nemohol dúfať v lepší výsledok.

Súhlasí s tým pravdepodobne aj sám Checo, ktorý sa po skončení kvalifikácie príliš nehneval na pilota Mercedesu. „Myslím si, že bol len v zlom čase na zlom mieste. Snažil sa uhnúť z cesty. Bohužiaľ, pri podobných incidentoch boli komisári v minulosti veľmi striktní,“ povedal Pérez.

„Dostal som tresty za oveľa menšie prehrešky a so mnou aj mnohí ďalší jazdci. Načasovanie bolo nešťastné. Stálo ma to jednu sadu pneumatík a jeho to podľa mňa pripraví o nejaké pozície na rošte,“ dodal mexický pretekár.

Ten môže po štarte z piateho miesta pomýšľať vysoko. Aj keď McLaren je v ideálnej pozícii, aby opäť znížil stratu na Red Bull v Pohári konštruktérov, Pérez je v dobrej pozícii pred tvrdým bojom o pódiové priečky. Práve na tie totiž po kvalifikácii pomýšľa.

„To by bolo niečo fantastické a skvelé. Rozhodne verím, že máme tempo, aby sme sa zapojili do boja o stupne víťazov. Veľmi sa teším na preteky,“ uzavrel odhodlane Pérez.

Súvisiace články

Diskusia